Spotify laat ontwikkelaars knutselen met apps

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 01 december 2011 11:47

Apps & Software

Spotify heeft woensdag aangekondigd dat ontwikkelaars apps mogen bouwen die geïntegreerd kunnen worden in de muziekdienst. Het Zweedse bedrijf hoopt zo meer mensen te lokken voor Spotify.

Ontwikkelaars kunnen nu aan de slag in het nieuwe Spotify Platform, waarin verschillende tools beschikbaar zijn om een app in Spotify te bouwen. Deze applicaties voor smartphones, tablets of pc's zullen vervolgens te downloaden zijn via Spotify Apps.

Volgens CEO Daniel Ek betekent het nieuwe platform voor Spotify de volgende stap binnen hun 'sociale strategie'. Deze strategie begon eerder dit jaar met de Facebook integratie, waardoor veel nieuwe gebruikers in aanraking kwamen met de streaming muziekdienst.

Spotify Apps

In Spotify Apps zijn momenteel nog maar twaalf applicaties te vinden van ontwikkelaars die vroegtijdig met het pakket aan de slag konden. Zo hebben onder meer Rolling Stone, The Guardian en Last.fm een app gelanceerd. Volgens Spotify ligt de toekomst van het bedrijf bij dergelijke third-party applicaties.

[youtube]q-8oHqnAChc[/youtube]

Bron: Digitallife.nl

0 Reactie(s) op: Spotify laat ontwikkelaars knutselen met apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.