Spotify toont vernieuwde app voor gratis gebruikers

Door: Jelle Peterse | 25 april 2018 10:20

Nieuws

Spotify heeft de grootste update uitgerold sinds de introductie van de mobiele app in 2014. In een vernieuwde app krijgen gratis gebruikers van Spotify meer afspeelmogelijkheden bij een select aantal gepersonaliseerde afspeellijsten en wordt het makkelijk om tijdens het luisteren aan te geven welke nummers je leuk vindt.

Gebruikers van de mobiele versie van gratis Spotify konden al eerder afspeellijsten aanmaken en deze afspelen. Het was echter niet mogelijk om te kiezen welk nummer je wilde afspelen en ook stond de Shuffle-functie altijd aan. Met de update krijgen gratis gebruikers meer afspeelmogelijkheden bij gepersonaliseerde afspeellijsten.

Pick and Play

Spotify maakt op dit moment ook al gepersonaliseerde afspeellijsten zoals Discover Weekly en Release Radar. Gratis gebruikers krijgen toegang tot vijftien afspeellijsten die Spotify samenstelt, waarbij ze volledig kunnen bepalen welk nummer er wordt afgespeeld en in welke volgorde de nummers worden afgespeeld. Deze functie noemt Spotify Pick and Play. De vijftien afspeellijsten zijn goed voor ongeveer 750 nummers. Tijdens het beluisteren van muziek krijgen gebruikers van de gratis versie ook de mogelijkheid om aan te geven welke nummers en artiesten diegene leuk of juist niet leuk vindt. Op basis van de input van de luisteraar worden de gepersonaliseerde afspeellijsten aangepast.

De vernieuwde app voor gratis gebruikers krijgt ook Data Saver, een modus waarbij het luisteren naar muziek minder data kost. Dit doet Spotify bewust omdat ze zelf aangeven dat veel gratis gebruikers zich in landen bevinden met een minder sterke internetverbinding. Gratis gebruikers kunnen niet meer dan 40 uur aan muziek afspelen per maand.

Meer gratis

Tijdens het evenement gaf Spotify aan dat de dienst op dit moment zo’n 90 miljoen gratis gebruikers telt. Met 71 betaalde abonnees zijn de meeste van de 157 miljoen gebruikers dus luisteraars die niet betalen. Het is een bijzondere zet dat Spotify juist investeert in de groep die de muziekdienst gratis gebruikt, aangezien Spotify lange tijd moeite had om winst te draaien. De update om de mobiele app te vernieuwen wordt de komende weken uitgerold.

0 Reactie(s) op: Spotify toont vernieuwde app voor gratis gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.