Spotify 2019 Wrapped - Jouw jaar in muziek

Door: Lorenzo Jepma | 05 december 2019 13:02

Wrapped
How To

Het is het leukste lijstje van het jaar, voor muziekliefhebbers tenminste: Spotify 2019 Wrapped. Muziekdienst Spotify deelt tegen het einde van het jaar vaak de algemene luister- en populariteitscijfers, maar ook je individuele statistieken worden niet vergeten. Benieuwd naar wat nu écht je muzieksmaak is? Spotify vertelt het je!

Spotify weet natuurlijk waar je naar luistert, en hoewel dat misschien enigszins tegen je privacy-gevoelens indruist, is het nodig om playlists en artiesten te laten zien die overeenkomen met je eigen muzieksmaak. Daardoor kun je eigenlijk altijd blijven luisteren, zonder dat het saai wordt. Maar dat levert ook een hoop data op, data die Spotify op een handige website voor je verzamelt: Spotify 2019 Wrapped.

Zo werkt Spotify 2019 Wrapped

Als je op de website bent aanbeland, vraagt Spotify je je account te koppelen aan 2019 Wrapped. Dat is nodig, anders krijg je natuurlijk geen persoonlijke data te zien. Als je bent ingelogd en je hebt de koppeling gemaakt, kan de pret beginnen.

Spotify weet ontzettend veel. Hoeveel minuten je het afgelopen jaar hebt geluisterd, bijvoorbeeld (tip: tik op Google aantalminuten/60/365= in, dan zie je precies hoeveel uur per dag je gemiddeld luistert). Ook vertelt het je wat je favoriete artiest was (en dat die artiest jou ook aardig vindt!), welk genre je vaak luistert, en je topartiesten en artiest van het decennium.

Wrapped 2019
Minuten
Artiest decennium
Topartiesten

Playlists

Tussendoor krijg je ook nog een playlist voor je kiezen, die je later ook in de Spotify-app kunt terugvinden.Jouw meest beluisterde nummers van 2019, is een playlist waarin, niet geheel onverwacht, jouw meest beluisterde nummers van 2019 staan. Die playlist neemt je nog even mee naar jouw favoriete nummers van het afgelopen jaar.

1 Reactie(s) op: Spotify 2019 Wrapped - Jouw jaar in muziek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 januari 2020 12:25 AidenDiaz
    MusConv tools is the great way to transfer your playlists and favorites.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.