Spotnet 1.7.4 (alternatief voor FTD)

Door: Maikel Dijkhuizen | 10 februari 2011 14:39

Apps & Software

Om te downloaden via usenet hebt u gewoonlijk meerdere programma's en websites nodig. Sinds de introductie van Spotnet is dat verleden tijd. Met dit veelbelovende programma zoekt u namelijk interessante downloads, waarna u de bestanden rechtstreeks binnenhaalt op uw pc. De data wordt automatisch ger

Normaal gesproken hebt u een nieuwsgroepenforum, Binsearch en SABnzbd+ (of alternatieve applicaties) nodig om films en muziek via usenet te downloaden. Spotnet combineert dit binnen één interface. Het enige dat u hoeft te doen, is aangeven welke nieuwsserver u gebruikt en de bijbehorende inloggegevens opgeven. Verschillende tekortkomingen uit eerdere edities zijn verholpen. Zo past u het aantal gelijktijdige verbindingen gemakkelijk aan zonder dat u hoeft te knutselen in een Kladblok-bestand. Daarnaast stelt u zelf een downloadlocatie in als u navigeert naar Bewerken / Downloadmap. Een versleutelde SSL-verbinding wordt nu bovendien zonder problemen tot stand gebracht. In versie 1.7.4 is een aantal bugs opgelost, waardoor vreemde foutmeldingen achterwege blijven. Het programma laadt reacties van gebruikers veel sneller, zodat u nauwelijks hoeft te wachten totdat ze te zien zijn. Een nieuwe functie is dat u spots als favoriet kunt markeren. U regelt dat via het contextmenu onder de rechtermuisknop. De favorieten worden in een apart filter aan de linkerkant weergegeven. Verder rapporteert u valse spots aan moderators. U helpt op die manier mee om de database schoon te houden. De zoekfunctie van Spotnet toont suggesties (door middel van Google Suggest). In veel gevallen is het hierdoor niet nodig om de volledige naam van een artiest of titel van een film te typen. Handig is dat u zelf bepaalt welke kolommen in het resultatenoverzicht zichtbaar zijn, zoals de datum, omvang en afzender. U vindt deze optie onder het nieuwe menu Beeld.

Voeg spots toe aan een favorietenlijstje.

Mist u bepaalde categorieën? Dan hebt u de mogelijkheid om ze zelf aan te maken via de filters in het linkerdeelvenster. Wanneer u een leuke post hebt gevonden, klik dan op Download om de data binnen te halen. Rar-bestanden worden automatisch uitgepakt. Verder is het mogelijk om het programma te minimaliseren naar het systeemvak en de lettergrootte aan te passen. Daarnaast laten bezoekers reacties achter onder spots. Een nadeel is dat u geen los nzb-bestand kunt importeren binnen Spotnet. U doet dus uitsluitend een beroep op spots die andere gebruikers hebben toegevoegd. Mist u FTD al? Op het web circuleren er allerlei skins waarmee u het programma laat lijken op het voormalige nieuwsgroepenforum. Al met al is Spotnet voor usenet-gebruikers een aanrader, omdat het uniek is dat u met een enkel programma direct uit de nieuwsgroepen kunt downloaden.

Spotnet lijkt in veel opzichten erg op FTD. Het vormt dan ook een prima alternatief voor het gevallen nieuwsgroepenforum.

Spotnet 1.7.4

Freeware

Taal Nederlands

Download 8,22 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft NET Framework 4.0

Oordeel 9/10

Pluspunten

Films en muziek zoeken in nieuwsgroepen en direct downloaden

Breed aanbod

Valse spots melden

Suggesties in zoekvenster

Favorietenlijstje maken

Minpunten

Geen los nzb-bestand importeren in Spotnet

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: Spotnet 1.7.4 (alternatief voor FTD)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 mei 2014 12:38 Anoniem
    Ga het proberen, thanks
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.