Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Spotydl - Tover Spotify-afspeellijsten om naar mp3

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 oktober 2013 14:50

Apps & Software

Je afspeellijsten in Spotify luister je normaal gesproken alleen met het officiële programma of een geschikte app. Lijkt het je handig om de liedjes lokaal op te slaan als mp3-bestanden? Met Spotydl bewaar je kinderlijk eenvoudig Spotify-afspeellijsten op je pc.

Score
80
 • Pluspunten
 • Afspeellijsten downloaden
 • YouTube-clips
 • Snelle interface
 • Minpunten
 • Windows XP
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Mac OS X 10.7
 • Mac OS X 10.8
 • Overbodige software

None

Spotydl 0.9.14

Taal Engels

OS

- Windows XP

- Windows Vista

- Windows 7

- Windows 8

- Mac OS X 10.7

- Mac OS X 10.8

Let op: Spotydl doet tijdens de installatie een poging om je op te zadelen met overbodige software! Het is daarom belangrijk dat je voor een geavanceerde installatie kiest, waarbij je enkele vinkjes weghaalt. De interface lijkt sprekend op die van Spotify. Je hoeft alleen maar aan te geven van welke nummers je een lokale versie wilt bewaren. Je regelt dat door de gewenste afspeellijsten van Spotify naar Spotydl te slepen. Verder bepaal je in de bestandsbrowser in welke map je de bestanden opbergt.

Downloaden of opnemen?

De freeware biedt twee methoden om Spotify-nummers op te slaan. Zo kan je ervoor kiezen om alle nummers van de afspeellijst bij andere bronnen op te halen. Spotydl downloadt dus niet rechtstreeks van de Spotify-server, maar zorgt er via alternatieve vindplaatsen voor dat je evengoed de juiste mp3'tjes in bezit krijgt.

Zodra het programma resultaten vindt op het web, wordt de lengte van het liedje met het origineel vergeleken. Op die manier is de kans klein dat je met valse treffers te maken krijgt. Deze functie werkt erg goed, want we zien de meeste nummers van de afspeellijst als lokale mp3-bestanden verschijnen. Wel is de downloadsnelheid soms aan de trage kant.

Bovendien laat Nederlandstalige muziek zich soms moeilijk vinden. Met de tweede methode neem je de liedjes rechtstreeks op van Spotify. Dat kost weliswaar veel meer tijd, maar je bent dan wel verzekerd van het juiste liedje.

Spotydl downloadt alle nummers van de afspeellijst vanaf verschillende mp3-websites.

Conclusie

Spotydl werkt bijzonder goed, want de meeste muziek kan je probleemloos vinden. Mocht het niet lukken om een liedje te downloaden, dan neem je de muziek gewoon rechtstreeks op van Spotify. Bedenk wel dat de freeware alle geluiden van je pc vastlegt.

Leuk is dat het programma op eigen houtje YouTube-video's bij de muziek zoekt. Er is ook een betaalde versie waarmee Spotydl automatisch bestanden in de beste kwaliteit opspoort en meer nummers gelijktijdig downloadt. De ontwikkelaar vraagt hiervoor eenmalig 15 dollar (ca. 12 euro).

Tijdens het downloadproces bekijk je alvast een YouTube-clip van het nummer.

9 Reacties op: Spotydl - Tover Spotify-afspeellijsten om naar mp3

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 jaren, 3 maanden geleden Anoniem
  Het (on)geduld van lang te moeten wachten bij lage downloadsnelheden kun je oplossen door te beginnen met downloaden, voordat je aanvangt met andere bezigheden in of om je huis, terwijl je computer het bestand download, handel je, je andere bezigheden (abonnee tv kijken, huishouding enz), af, en voor je er erg in hebt is het bestand al gedownload. Ik bedoel maar als je tenenkrommende voor de computer blijft zitten wachten, Tja, dan wordt je geduld heel zwaar op de proef gesteld, en verspil je alleen maar tijd, wachttijd die je nuttiger kan besteden. Ik bedoel maar, als de wasmachine draait ga je ook niet op een krukje voor het ding zitten wachten, en kijken hoe je wasgoed in de wasmachine draait, tot het wasprogramma eindelijk is afgelopen, dan ga je (denk ik) intussen toch ook iets anders doen, wat nog gedaan moet worden. studeren, abonnee tv kijken, lezen enz, of een andere huishoudelijke bezigheid. Wat je ook kan doen, als je 's avonds laat nog op de computer wilt werken, is 's nachts downloaden, terwijl je toch in je nest ligt te snurken, doet de je computer intussen het download werk, en de volgend ochtend, als de wekker gaat is je bestand intussen al binnen. Zo merk je helemaal niets van het zogenaamd tijdrovende downloaden. Je kan zelfs bij afwezigheid de de computer laten downloaden, oké maar dat moet men naar persoonlijke omstandigheden zelf maar overwegen of dat een optie is of niet..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 jaren, 3 maanden geleden Anoniem
  Tijdens de download sputterde Mcafee al, een scan over de exe file liet niks zien, maar tijdens installatie blokkeerde Mcafee een verbinding.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 jaren, 1 maand geleden Anoniem
  Ik heb een probleem met spotydl aangezien hij het eerst gewoon goed deed met downloaden, kan ik nu ineens niks meer downloaden en geeft die aan '' refused connection '' en '' invlaid connetion '''terwijl ik gewoon internet aan heb….! heeft iemand anders dit ook al gehad of weet iemand wat ik hier aan kan doen..? Ik heb zelfs spotydl van me pc gehaald en op nieuw geïnstalleerd maar dit had geen resultaat.

  Hoop reactie te horen van iemand die hier verstand van heeft.

  reageren kan naar email: sweetflower_power@hotmail.com
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 11 maanden geleden Anoniem
  Het downloaden geeft veel verkeerde treffers. Het lijkt goed te gaan omdat de gegevens van de mp3 conform je verzoek zijn, maar bij afspelen blijken vrouwelijke artiesten opeens mannenstemmen te hebben. Klopt dus helemaal niets van. Na meerdere keren uitproberen geef ik het op, de uitkomsten zijn te onbetrouwbaar. Dan maar opnemen en die functie heeft het programma ook (niet voor niets dus…)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 7 maanden geleden Anoniem
  Malware en andere onaardige dingen geristreerd..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 6 maanden geleden Anoniem
  Geplaatst door Gast | 2 oktober 2013, 11:27

  wat een geweldig advies, daar had ik nou echt nooit aan gedacht. ik vind het wasmachine kijken nou juist het leukste aan het hele wassen..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 6 maanden geleden Anoniem
  I just find a step by step guide on how to download spotify to MP3 at

  http://www.allavsoft.com/how-to/spotify-to-mp3.html

  According to my practice, i cannot directly download spotify to MP3, but i can use the record opotion ot dwonload it to MP3.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 4 maanden geleden Anoniem
  Gebruik gewoon www.soundcloud-converter.com Alles wat op spotify staat staat ook op soundcloud
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 jaar, 8 maanden geleden Anoniem
  SpotyDL doesn't work! Try www.musicforyou.ga
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.