Spring, ontwijk en spring!

© CIDimport

Spring, ontwijk en spring!

Geplaatst: 1 september 2011 - 12:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Spring, ontwijk en sprint met Mos - het kleurrijke insectenmeisje - door een twintigtal levels. In Mos Speedrun is keiharde retro platformactie gegarandeerd!

Geheel in de traditie van de jaren '80 platformgames heeft Physmo de game Mos Speedrun uitgebracht, een verslavend retrospel met in de hoofdrol een oranjezwart insectenmeisje. Net als zijn voorgangers doorloop je in Mos Speedrun vele levels om muntjes te verzamelen en obstakels te omzeilen. Naast het verzamelen van geld, is er per level ook een moeilijk te bereiken gouden schedel verstopt.

Uren plezier

Na het voltooien van een level kun je nog een andere trofee winnen door een time trial uit te spelen. Je kunt zelfs het ghost-eff ect aanzetten, waarna je een doorzichtige versie van Mos ziet van de laatste keer dat je het level probeerde uit te spelen. De gehele game is ontworpen om spelers telkens opnieuw te laten spelen en dat blijft - net als bij de retrotitels uit het verleden -daadwerkelijk altijd leuk. Er zitten momenteel twintig levels in Moss Speedrun en elk level speel je gemiddeld in tien minuten uit (ze zijn ook in een minuut uit te spelen, al zul je dan vaak dood gaan en moet je meerdere keren spelen om de verborgen objecten te vinden). De game zal je dus enkele uren bezig kunnen houden.

Kloppend plaatje

Mos Speedrun voelt hetzelfde aan als het recent verschenen League of Evil en daarmee bedoelen we dat het spel het platformgenre op een apparaat als de iPhone echt recht doet. Niet iedere spelontwikkelaar is daar in het verleden in geslaagd. Het hele plaatje klopt: van de chipmuziek tot de 8-bit graphics en simpele besturing - alles werkt naar behoren.

Kortom

Zoals eerder gezegd, ben je na enkele uren spelen wel door de

game, maar Mos Speedrun heeft een lage prijs meegekregen die overeenkomt met deze korte speelduur. Liefhebbers van pittige platformspellen (en vooral degenen die League of Evil erg geslaagd vonden) zouden geen seconde moeten twijfelen om Mos Speedrun in huis te halen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten