Standaard installatielocatie veranderen

Door: dennis-gandasoebrata | 07 september 2011 14:59

Apps & Software

Bij het installeren van nieuwe programma's, hanteert Windows XP altijd een standaard installatielocatie. Wilt u dat nieuwe programma's voortaan op een andere locatie worden geïnstalleerd?

U kunt de standaardlocatie voor Windows XP aanpassen, zodat u dit niet meer telkens handmatig hoeft te doen. Zorg voor een back-up van het Windows-register en open de Register-editor door te klikken op Start / Uitvoeren en Regedit.exe te typen. Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion. In het rechterdeel van het venster dubbelklikt u op ProgramFilesDir. In het vak Waardegegevens geeft u het volledige pad naar de nieuwe locatie op. Bevestig met een klik op OK en kies Bestand / Afsluiten. De wijziging is van kracht en programma's worden voortaan standaard op de nieuwe locatie geïnstalleerd.

Alleen voor Windows XP

Deze tip werkt alleen op een 32bit-versie van Windows XP. In de praktijk wordt Windows XP alleen in de 32bit-uitvoering gebruikt. Deze tip blijkt niet goed te werken onder Windows 7 en we raden hem dan ook af voor Windows 7.

0 Reactie(s) op: Standaard installatielocatie veranderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.