Star Wars: The Old Republic wordt gratis speelbaar

Door: Elmar Rekers | 01 augustus 2012 15:17

Apps & Software

Uitgever Electronic Arts maakt bekend dat Star Wars: The Old Republic vanaf november gratis speelbaar zal zijn. Dit wegens een sterke daling in het aantal gamers dat maandelijks betaalt voor toegang tot de MMO-game.

Hoewel de game vanaf november gratis toegankelijk wordt, houdt Electronic Arts de betaalde versie nog wel in stand. Gamers die niet wensen te betalen voor hun speeltijd in de MMO krijgen namelijk toegang tot de spelwereld met enkele restricties.

Zo zullen niet alle rassen beschikbaar zijn en kunnen spelers bijvoorbeeld niet meedoen aan 'Operations'. Wel is het voor gamers mogelijk om door te groeien tot level 50 zonder een euro te betalen. Wordt er wel maandelijks betaald voor het spelen van de game dan is alle content uiteraard gewoon beschikbaar. Deze spelers krijgen bovendien voorrang op de servers van SWTOR.

Minder spelers SWTOR

EA en ontwikkelaar BioWare gaan tot het zogenoemde 'free to play'-model over omdat het aantal spelers van de MMO-game in rap tempo zou teruglopen. Hoeveel spelers er nog over zijn, is niet helemaal duidelijk. Volgens EA ligt dit aantal in ieder geval "ruim boven de 500.000". Ter vergelijking: in februari telde de game nog 1,7 miljoen abonnees.

EA laat verder weten dat de Amerikaanse verkoopprijs van Star Wars: The Old Republic later deze maand zal worden verlaagd naar 15 dollar. Of de prijsverlaging ook in Europa wordt doorgevoerd is nog onbekend.

0 Reactie(s) op: Star Wars: The Old Republic wordt gratis speelbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.