Stardock Fences 2 - Rust op je desktop

© PXimport

Stardock Fences 2 - Rust op je desktop

Geplaatst: 8 oktober 2015 - 03:54

Aangepast: 14 december 2022 - 12:18

Redactie ID.nl

Sommige programma's zijn dusdanig handig dat we er graag een paar euro aan uitgeven. Fences valt in deze categorie. Het programma organiseert alles wat je op je bureaublad hebt staan, zoals snelkoppelingen, iconen en bestanden. Weg met de chaos en toch veel iconen op je bureaublad!

De organisatiemogelijkheden van het bureaublad laten te wensen over, zelfs in Windows 10. Het wordt al snel een onoverzichtelijke chaos. Fences is handig voor iedereen die veel iconen op zijn bureaublad heeft. Het toverwoord bij Fences is 'groeperen'. Met Fences zet je alles bij elkaar wat bij elkaar hoort met een 'hekje' (fence) eromheen. Zo heb je een soort virtuele weilandjes met hierin programma's, bestanden of mappen waarvan jij vindt dat ze bij elkaar horen. Lees ook: Je bureaublad opschonen.

Virtuele bureaubladen

De groep kun je verplaatsen door te verslepen. Hiermee verplaats je ook de iconen binnen de groep. De iconen binnen een groep worden automatisch netjes gerangschikt. De grootte van de iconen is eenvoudig aan te passen zodat je ze kunt weergeven op een manier die jij prettig vindt.

Fences biedt ook extra virtuele bureaubladen. De optie heet Desktop pages en vind je terug in de instellingen van Fences. Dit is bijvoorbeeld handig als je je computer zowel privé als zakelijk gebruikt. Je kunt meerdere virtuele bureaubladen aanmaken en hiertussen wisselen.

Extern beeldscherm

Als je een laptop regelmatig aansluit op een monitor maar de laptop ook los gebruikt, helpt Fences om je iconen op orde te houden. Je groepen met iconen worden automatisch op de gewenste plek gezet zodra je het externe scherm aansluit (of juist weer loskoppelt).

Fences onthoudt je groepen automatisch en maakt snapshots (momentopnames) aan. Je vindt deze optie bij Lay-out and snapping in de instellingen van het programma. Als je er ondanks Fences alsnog in slaagt om je iconen door elkaar te husselen, kun je hier een momentopname terugzetten.

Conclusie

Fences heeft veel instellingen en mogelijkheden. Dit is handig, maar hierdoor is het ook even zoeken waar je alles instelt. Het beste is om even de tijd te nemen om het YouTube-filmpje te kijken op de website van de makers. Je wordt in vogelvlucht door de instellingen geleid. Met de gratis probeerversie ontdek je vervolgens snel of Fences handig voor je is.

 

© PXimport

Fences maakt momentopnames van de lay-out van je bureaublad, inclusief de posities van al je iconen.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Bureaublad goed georganiseerd

Snapshots

Multi-monitor support

Minpunten

Instellingen soms verstopt

Conclusie

Stardock Fences 2 ----------------- **Prijs** $ 9,99 (ca. € 9,-) **Taal** Engels **OS** Windows Vista/7/8/10 **Website** [www.stardock.com](http://www.stardock.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten