Start Everywhere -Sneller uit de startblokken

Door: Toon van Daele | 15 april 2020 09:32

Review

Het Windows startmenu is wellicht jouw vertrouwde plek om applicaties op te starten. Maar navigeren naar een diep geneste map of een goed verstopte systeemfunctie gaat ongetwijfeld al wat minder vlot. Start Everywhere maakt apps, documenten en talloze systeemfuncties sneller bereikbaar en past zich ook gewillig aan je voorkeuren aan.

Start Everywhere

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7 hoger (64 bit, 32 bit is experimenteel)
Website
www.wintools.info/index.php/start-everywhere
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Geschikt voor applicaties, mappen en systeemfuncties
  • Goed aanpasbaar
  • Minpunten
  • Engelstalige verwijzingen

De portable tool Start Everywhere nestelt zich bescheiden in het Windows-systeemvak, maar met een muisklik roep je een extra startmenu op met diverse rubrieken. Zo voert Programs je naar een alfabetische lijst van geïnstalleerde programma’s. De rubriek Desktop doet ongeveer hetzelfde, weliswaar voor items die op je bureaublad staan.

Verder tref je hier rubrieken aan die via diverse submenu’s de complete inhoud van je eigen documenten- en profielmappen tonen. Deze inhoud kun je zowel alfabetisch als op datum laten sorteren.

Aanpassingen

Welke rubrieknamen naar welke schijflocaties leiden, kun je helemaal zelf vanuit het instellingenmenu bepalen. En voor wie zich stoort aan het zware lettertype van dit menu: je kunt gerust voor een eleganter lettertype kiezen en ook de kleuren van de menu’s hoeven lang niet zo psychedelisch. Kortom, je past alles mooi naar eigen smaak aan.

Ben je van plan Start Everywhere vaker te gebruiken, dan kun je het ook oproepen met de Windows-toets, met de startknop of met een verplaatsbare drukknop. Of je houdt de muisknop even boven een ‘actieve’ schermhoek. Of je stelt een eigen sneltoets in, zodat het menu mooi naast je muiscursor opduikt.

Extra’s

Programma’s en diep geneste mappen openen, wordt dus een koud kunstje met Start Everywhere. Maar de tool kan meer. Vanuit de rubriek System zijn namelijk zowat alle rubrieken te benaderen die beschikbaar zijn in Windows 10 Instellingen en in het configuratiescherm. En met de optie God Mode bereik je meteen een paar honderd nuttige systeeminstellingen.

Start Everywhere
Start Everywhere laat zich makkelijk aanpassen, waaronder de inhoud en het uiterlijk van het startmenu.

Conclusie

Toegegeven, voor wie al jaren gewend is om applicaties vanuit het Windows-startmenu te starten en via Verkenner naar mappen te navigeren, is Start Everywhere best wel even wennen. Maar wij zijn enthousiast over de flexibiliteit en de snelheid van deze app. Na enige gewenning en finetuning willen we deze handige tool beslist niet meer kwijt.

0 Reactie(s) op: Start Everywhere -Sneller uit de startblokken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.