Start Menu 7 3.6

Door: onno-karman | 14 april 2010 11:57

Apps & Software

Sinds Windows Vista is het menu Start flink gewijzigd. In plaats dat u direct de programma’s te zien krijgt nadat u op de startknop hebt geklikt, moet u hiervoor eerst op Alle Programma’s klikken. Als u hier niet van houdt, dan is Start Menu 7 wellicht wat voor u.

Er valt best wat te zeggen voor de manier waarop Microsoft het menu Start heeft veranderd in Windows Vista en 7. Maar niet iedereen houdt van verandering en daarom is Start Menu 7 ontwikkeld. Met dit gratis programmaatje (de opvolger van Vista Start Menu) transformeert u het menu Start weer in een startmenu dat vergelijkbaar is met dat van Windows XP. Vergelijkbaar, maar zeker niet identiek. Start Menu 7 biedt namelijk veel meer mogelijkheden. Het programma is niet alleen geschikt voor Windows Vista en 7, maar is ook te gebruiken in Windows 2000, XP en 2003.

Instellingen

Standaard vervangt Start Menu 7 het menu Start van Windows, maar het brengt geen blijvende veranderingen aan in Windows (u kunt het altijd probleemloos verwijderen). Start Menu 7 laadt automatisch wanneer u Windows start. Daarbij wordt er tevens een pictogram toegevoegd aan het systeemvak. U kunt Start Menu 7 zo op twee manieren activeren: met een klik op de Startknop of op het systeemvakpictogram. Mocht u om wat voor reden tóch het standaard startmenu willen behouden, dan geeft u dit aan door te rechtsklikken op het systeemvakpictogram en te kiezen voor Menu-integratie / Wizard Instellingen.

Via de Wizard Instellingen kunt u de opties van Start Menu 7 aanpassen.

Geavanceerde mogelijkheden

Als u op de Startknop klikt, ziet u direct alle geïnstalleerde programma’s, net zoals u van Windows XP gewend bent. Maar Start Menu 7 biedt meer. Zo kunt u eenvoudig de breedte en hoogte van het startmenu wijzigen, door het hoekje rechtsboven te verslepen (net zoals u Windows-vensters vergroot of verkleint). Ook kunt u met vier thema’s het uiterlijk aanpassen, via Opties / Uiterlijk.

Er zijn meerdere weergavemogelijkheden, ook het klassieke menu Start is te selecteren.

Vanuit Start Menu 7 hebt u direct toegang tot de meestgebruikte standaardmappen én de inhoud ervan (Mijn Documenten, Mijn afbeeldingen, etc.). En klikt u in Start Menu 7 op bijvoorbeeld Mijn Documenten, dan wordt deze map in Windows Verkenner geopend. Uiteraard kunt u de volgorde van de programma’s en mappen aanpassen door ze te verslepen.

Navigeren met het toetsenbord

Als u op de Windows-knop op uw toetsenbord klikt, dan worden de sneltoetsen zichtbaar. Druk op een van deze toetsen op uw toetsenbord om het desbetreffende item of menu te openen, waarna er weer andere sneltoetsen in beeld verschijnen. In plaats van met de pijltjestoetsen, kunt u zo heel snel door het startmenu navigeren.

Dankzij duidelijke sneltoetsen, kunt u ook met het toetsenbord door Start Menu 7 navigeren.

Conclusie

Start Menu 7 is uitgebreider dan het startmenu uit Windows XP. Mocht deze gratis versie u erg bevallen en wenst u nog meer functies, dan kunt u overwegen om de Pro-versie aan te schaffen (twintig euro). Hiermee kunt u onder meer software direct starten door op de map van het programma te klikken en krijgt u nog meer mogelijkheden om het startmenu zelf vorm te geven.

Start Menu 7 3.6

Freeware

Taal Nederlands

Medium 2 MB download

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Denys Nazarenko

Oordeel 8/10

Pluspunten

Geavanceerd menu Start

Vormgeving makkelijk aan te passen

Navigeren met sneltoetsen

Minpunten

Direct programma’s starten via menumap alleen voor Pro-versie

0 Reactie(s) op: Start Menu 7 3.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.