Startup Delayer 3.0.319

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 03 januari 2012 15:19

Apps & Software

Een gemiddelde pc heeft heel wat software geïnstalleerd. Een virusscanner, driversoftware en nog veel meer programma's, waarvan vele automatisch opstarten wanneer u Windows start. Dat is handig, want u wilt al die software doorgaans niet zelf handmatig starten, maar het zorgt er ook voor dat de computer langzamer opstart. Dat kan voorkomen worden met Startup Delayer.

Mocht u denken: 'Dat concept van Startup Delayer komt me wel heel bekend voor', dan kan dat kloppen. Er zijn namelijk veel programma's met een gelijksoortige functionaliteit. Gelijksoortig, maar niet identiek, want hoewel Startup Delayer het laden van software vertraagt, doet het dit aan de hand van andere criteria. Het programma bepaalt aan de hand van de systeembelasting hoe snel bepaalde programma's moeten worden opgestart. Dat klinkt leuk, maar als u het programma start ziet het er allemaal best complex uit.

De interface ziet er op het eerste gezicht nogal ingewikkeld uit.

Wizard

Gelukkig is er een eenvoudige wizard, waarbij u zelf helemaal geen complexe instellingen aan hoeft te passen. Er wordt een schuifregelaar getoond met een aantal gradaties. Het enige dat u hoeft te weten is dat bij Start Fast, helemaal aan de linkerkant, alle programma's tegelijk starten, waardoor ze kunnen haperen. Bij Start Smooth, helemaal aan de rechterkant, zijn niet alle programma's direct beschikbaar, maar start Windows wel soepel. We kunnen er lang of kort over praten, maar de boodschap is eenvoudig. Na het doorlopen van de wizard hebt u geen omkijken naar het opstartproces (ook niet als er nieuwe software bijkomt). En het allerbelangrijkste: er is een merkbaar verschil en daar gaat het om.

Al snel duikt de wizard op die het u ineens wel héél gemakkelijk maakt.

Startup Delayer 3.0.319

Freeware

Taal Engels

Download 6,7 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

Handige wizard; u hoeft zelf niets te doen

Als u dat wilt, kunt u wel instellingen zelf aanpassen

Zeer effectief, opstarten op basis van systeembelasting

Minpunten

Buiten de wizard om, niet veel uitleg

Veiligheid

Let op: 3 van 41 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar drie zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Startup Delayer 3.0.319

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.