SteadyCrypt - Versleutel eenvoudig je bestanden

Door: Robbin Ooijevaar | 27 juni 2014 15:06

Apps & Software

SteadyCrypt helpt je om bestanden makkelijk te beveiligen tegen ongewenste pottenkijkers. Je kunt bestanden versleutelen en voorzien van een wachtwoord. En het mooie is ook nog dat er een versie voor Windows, Mac én Linux is. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Qua mogelijkheden en gebruiksdoel heeft SteadyCrypt wel overeenkomsten met TrueCrypt, maar het is er niet compatible mee. Zoek je een goede vervanger voor TrueCrypt, kijk dan eens naar DiskCryptor.

SteadyCrypt biedt een eenvoudige oplossing om bestanden te versleutelen en te voorzien van een wachtwoord. Het principe is eenvoudig. Start SteadyCrypt en stel een wachtwoord in. Sleep de bestanden die je wilt beveiligen naar het SteadyCrypt-venster en de encryptie is geregeld. Lees ook: 7 alternatieven voor TrueCrypt.

SteadyCrypt vereist dat je Java installeert op je computer. De meeste pc's en laptops hebben dit al. Je kunt Java gratis downloaden. Haal wel even het vinkje weg bij optie om de Ask-toolbar te installeren. Die toolbar wil je niet! Mocht het mis zijn gegaan, zo kom je van de ASK-toolbar af.

Geen installatie nodig

Het programma heeft geen installatieprocedure. Dit maakt SteadyCrypt zeer geschikt om te gebruiken op een usb-stick als je bepaalde bestanden, zoals gevoelige documenten, wilt beveiligen. Pak het zip-bestand uit en start het programma via de Windows Verkenner met SteadyCrypt.exe.

Encryptie is niet voor beginners, maar is veilig te gebruiken op je eigen bestanden. Oefen eerst met een kopie van een bestand totdat je doorhebt hoe SteadyCrypt werkt. Bekijk het YouTube-filmpje van de makers om het programma snel te leren kennen.