Stel je wachtwoorden veilig met LoginCode

Door: Martin Gijzemijter | 13 mei 2013 13:12

Login
Review

Het is niet verstandig om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken, maar we maken gebruik van zoveel diensten, dat al die verschillende wachtwoorden onthouden niet te doen is. En opschrijven is al helemaal gevaarlijk. Daar wil LoginCode je bij helpen, door jouw wachtwoorden voor je bij te houden.

In de basis doet LoginCode wat al z’n broertjes en zusjes ook doen: je maakt een master password aan waarmee je alle andere wachtwoorden beschermt. Wanneer je dit wachtwoord hebt aangemaakt, vraagt LoginCode je om toestemming om de wachtwoorden uit je browser te extraheren. Oftewel, alle wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je browser, worden geïnjecteerd in de database waarvoor je zojuist een wachtwoord hebt aangemaakt.

Je moet eerst een master password aanmaken, waarna alle wachtwoorden uit je browser worden geïmporteerd (als je daar toestemming voor geeft).

Zodra je dit hebt gedaan, lijkt het programma te verdwijnen. In realiteit is het echter verscholen in het systeemvak. Wanneer je op het pictogram klikt, verschijnt er een interface waarin je het zojuist gemaakte wachtwoord dient in te geven. Dat mag wat ons betreft wat duidelijker, want we hadden verwacht dat de software z’n werk al aan het doen was.

Net even anders

Eenmaal ingelogd verschijnt er een lange lijst met urls en bijbehorende gebruikersnamen. Ook hier was het even zoeken wat de bedoeling was. Wordt het wachtwoord voortaan automatisch ingevuld als je een site bezoekt waarvoor het wachtwoord is opgeslagen? Nee, LoginCode werkt anders. In plaats van in de browser naar de betreffende site te navigeren, klik je op de site in LoginCode waarna de site – ingelogd en wel – opent in de browser.

Wil je toch zelf inloggen, dan kan je ook met de rechtermuisknop op een site klikken in LoginCode en het wachtwoord naar het klembord kopiëren. Een interessante methode, want het wachtwoord wordt dus nooit getoond en briljant dat het wachtwoord na een halve minuut uit het klembord wordt verwijderd. Extra bonus: het programma bevat ook een wachtwoordgenerator voor de extra complexe wachtwoorden die tegenwoordig worden vereist.

Er wordt een lijst getoond met sites waarbij je een account hebt. Klik op zo’n site om direct in te loggen.

LoginCode 1.9.0

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Nooit meer een wachtwoord intypen

Complexe wachtwoorden gebruiken, maar ze niet hoeven te onthouden

Direct sites openen vanuit de LoginCode-software

Minpunten

Werking van het programma aanvankelijk wat onduidelijk

Geen automatische wachtwoord invul-functie

SCORE 7/10

0 Reactie(s) op: Stel je wachtwoorden veilig met LoginCode

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.