Stellar Data Recovery - Hulp bij overleden schijven

Door: Jochem de Goede | 01 augustus 2017 13:19

Review

Hopelijk heb je het nooit nodig, maar toch is het beter om goed voorbereid te zijn dan te wachten tot het kwaad is geschied: dataherstelsoftware. Stellar komt met een nieuwe versie van zijn Stellar Data Recovery Data Recovery-software, versie 7.

Stellar Data Recovery

Prijs
€ 69,- (Home), € 99,- (Pro)
Taal
Engels
OS
Windows XP, Vista, 7, 8, 10
Website
www.stellar.nl
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Vind meer dan Recuva
  • Snelle scan
  • Minpunten
  • Duur
  • Weinig extra’s t.o.v. gratis tools

Stellar Data Recovery is betaalde software om je gegevens mee terug te halen. Je kunt overigens met deze nieuwe versie tot 1 GB gratis terughalen, een welkome verbetering. Zo kun je je belangrijke documentjes vast redden en inzien wat er allemaal op te vissen valt, voordat je (eventueel) de knip trekt.

Werking

Het programma bestaat in principe uit twee eenvoudige stappen: wat ben je kwijtgeraakt en waar is dat gebeurd. Daarna gaat Stellar aan de slag om het voor je te zoeken. Het eerste wat opvalt is de gebruiksvriendelijke interface, wat het programma voor iedereen erg handig maakt. Je kiest simpelweg welk type bestanden je wilt terughalen en waarvandaan dat moet gebeuren, waarna Stellar aan de slag gaat met het zoeken. Je ziet naderhand in een overzichtelijk scherm terug wat er allemaal gevonden is. Ben je niet tevreden, dan voer je een diepe scan uit.

Stap 1 van de tool: wat ben je kwijtgeraakt?

Olifant

Dan de olifant in de kamer, de grote hamvraag: hoe verhoudt het zich tot het bekende gratis programma Recuva? De Home-versie heeft geen extra’s ten opzichte van Recuva en kost 69 euro. De Pro-versie heeft wat geavanceerdere hulpprogramma’s. Zo kun je met die versie ook smart-gegevens uitlezen van je schijven en kun je een schijfimage en een boot-dvd maken om je schijfimage te herstellen. Verder doen ze hetzelfde. Bij Stellar heb je de optie om via de instellingen dieper te graven in welke bestandstypen gevonden moeten worden, wat het scannen versnelt. Bij Recuva is die optie er niet. Wat betreft het terugvinden van bestanden vond in onze test Stellar er zo’n drieduizend meer dan Recuva. De scantijden waren ook snel. Recuva geeft wel in de lijst aan wat de kwaliteit is van het gevonden bestand en daarmee hoe groot de kans is dat het teruggehaald kan worden, Stellar doet dat niet.

Conclusie

Stellar Data Recovery is een gebruiksvriendelijk pakket om je data te herstellen. Hoewel er wel een gratis versie is, kan die maar tot 1 GB aan bestanden herstellen. Dat maakt dit programma vooral nuttig als laatste strohalm, als je met andere (gratis) dataherstelprogramma’s geen succes hebt geboekt.

Sellar vindt heel wat bestanden terug.

0 Reactie(s) op: Stellar Data Recovery - Hulp bij overleden schijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.