Stellar Phoenix Photo Recovery 6 - Gewiste kiekjes terughalen

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 april 2014 11:00

Apps & Software

Het nadeel van digitale bestanden is dat je ze relatief gemakkelijk kwijtraakt. Een virus, geformatteerde schijf of systeemcrash heeft mogelijk zeer nadelige gevolgen voor je persoonlijke data. Dankzij de hersteltool van Stellar haal je in veel gevallen gewiste kiekjes weer terug.

Score
70
  • Pluspunten
  • Image maken
  • Betrouwbaar
  • Minpunten
  • Gratis alternatieven
  • Beperkte voorbeeldweergaven
  • Slordige vertaling

None

Stellar Phoenix Photo Recovery 6

Prijs: € 31,-

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8; OS X

Website: www.stellar.nl

In het beginscherm van het programma heb je via een grote knop de gelegenheid om foto-, audio- en video-bestanden te herstellen. Slordig is dat de getoonde omschrijving van deze functie niet klopt. Er staat namelijk letterlijk bij vermeld dat je de bestanden via deze optie juist verwijdert.

Photo Recovery brengt alle harde schijven, partities en verwisselbare opslagdragers in kaart, waarna je het gewenste opslagstation selecteert. Vervolgens geef je aan welke mediaformaten je in het zoekproces wilt betrekken. Hoe minder bestandstypes je selecteert, hoe sneller de software zijn werk uitvoert.

Foto's herstellen

Tijdens onze test laten we Photo Recovery los op een geformatteerde SDHC-kaart. De software doet wat het belooft, want opmerkelijk veel gewiste kiekjes duiken op in de scanresultaten. Gunstig is dat we zelfs fotobestanden tegenkomen die ruim twee jaar geleden zijn gemaakt.

Je bepaalt zelf welk opslagstation je onder de loep wil nemen.

Een knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat de betreffende geheugenkaart sindsdien enkele keren is geformatteerd. De software toont bij veel gevonden bestanden een voorbeeldweergave, al is dat helaas lang niet bij iedere foto het geval. Om te voorkomen dat je in de toekomst foto's verliest, biedt de software een optie aan om een image (back-up) te maken van een schijfstation.

Conclusie

Stellars herstelprogramma is een betrouwbaar hulpmiddel om gewiste foto's terug te halen. Daarnaast gebruik je het tooltje ook probleemloos voor andere bestandstypes, zoals filmpjes en muziek. Handig voor het geval je weleens een filmpje maakt met je fotocamera.

Hoewel de software goed functioneert, vragen wij ons wel af in hoeverre Photo Recovery 6 de concurrentie aankan met gratis oplossingen als Recuva en PhotoRec. Met dergelijke freeware lukt het namelijk net zo gemakkelijk om kiekjes van allerlei opslagdragers te herstellen. Saillant detail is dat tijdens onze test Recuva iets meer bestanden op de geformatteerde SDHC-kaart herkent dan Photo Recovery 6.

Na afloop van het scanproces laat het programma voorbeeldweergaven van de gevonden kiekjes zien.

0 Reactie(s) op: Stellar Phoenix Photo Recovery 6 - Gewiste kiekjes terughalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.