Zo werken Stemknoppen in Outlook

Door: dirk-schoofs | 11 februari 2019 06:07

How To

Verwacht je van een aantal mensen een simpel antwoord, zoals ja/nee of keuze a, b of c? Gebruik dan de stemmogelijkheid van Outlook. Hierdoor kan de ontvanger het mailtje supersnel beantwoorden en heb jij binnen no-time een duidelijk antwoord.

Stemknoppen gebruik je om vrienden of collega’s zonder al te veel gedoe enkele opties voor te leggen. Je stuurt een vraag naar een aantal mensen en Outlook verzamelt de reacties in een overzicht. Nog even vooraf: stemknoppen werken uitsluitend in Outlook. Wanneer je zo’n mail met stemknoppen naar iemand stuurt die met een ander mailprogramma werkt, zal diegene geen stemknoppen zien. Om een mail met stemknoppen op te stellen, navigeer je in een nieuwe e-mail naar het tabblad Opties. In het vak Tracering vind je de knop Stemknoppen gebruiken.

In het tabblad Opties vind je de knop om stemknoppen toe te voegen.

Standaard heb je al de beschikking over een aantal stemknoppen: Goedgekeurd-Afgekeurd, Ja-Nee, Ja-Nee-Misschien, maar je kunt deze opties zelf aanpassen via de knop Aangepast. Laat je respondenten bijvoorbeeld kiezen uit namen van personen of steden. In het dialoogvenster Aangepast vul je de opties in, gescheiden door een puntkomma. Hier kun je ook aangeven of je een melding wilt ontvangen wanneer het bericht bezorgd is en wanneer het bericht gelezen is. Het is zelfs mogelijk de antwoorden ook naar een aantal andere mensen door te sturen.

In dit voorbeeld kunnen je ontvangers kiezen tussen drie steden.

De ontvanger krijgt een melding dat het bericht stemknoppen bevat, met de aanduiding Klik hier om te stemmen. Klikt hij op een van de opties dan heeft hij de keuze: het bericht onmiddellijk verzenden, of het antwoord bewerken voor verzending. Jijzelf, de afzender, ontvangt een e-mail waarin het antwoord al in het onderwerp staat. Je hoeft de mail zelf dus in principe niet eens te openen. Klik op de tekst De afzender heeft als volgt gereageerd, zodat je de Stemantwoorden kunt opvragen. Je ontvangt dan een lijstje met de geadresseerden waarin je meteen ziet wie er wel en niet heeft geantwoord, wat de antwoorden zijn en lees je de totalen van de stemming af.

Zonder dat je het mailbericht moet openen, kun je antwoord al lezen in het onderwerp.

0 Reactie(s) op: Zo werken Stemknoppen in Outlook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.