Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Sterke wachtwoorden in TeamViewer

Door: Kees Krick | 22 oktober 2010 12:00

Apps & Software

Het programma TeamViewer is reuze handig om op afstand een computer te bedienen. Voor toegang is naast een identificatiecode ook een wachtwoord nodig, dat dynamisch gegenereerd wordt en uit vier cijfers bestaat. U kunt ook kiezen voor langere wachtwoorden of een eigen wachtwoord dat niet steeds verandert.

Op het moment dat TeamViewer start, genereert het zelf een nieuw viercijferig wachtwoord. Wanneer u regelmatig verbinding met dezelfde computer maakt, is het erg lastig om steeds het geldende wachtwoord te achterhalen. Een oplossing is het instellen van een vast wachtwoord. Uiteraard moet dit gebeuren op de computer die u wilt benaderen en met toestemming van de eigenaar.

Een vast wachtwoord is handig voor regelmatige bezoekers.

U (of de ander) stelt het in door met de muispijl naar het blauwe vlak achter de tekst Wachtwoord te gaan. Na een ogenblik springt vanzelf een snelmenu tevoorschijn. Kies Door gebruiker vastgelegd wachtwoord instellen. U komt op tabblad Beveiliging van het optiescherm terecht. Via een andere route kunt u hier ook komen: via de menubalk met Extra’s / Opties. Tik twee keer het zelfgekozen wachtwoord in. Als u verder niets wijzigt, zal dit een extra wachtwoord zijn. Ofwel, bij elke start van het programma is er een dynamisch wachtwoord van vier cijfers en ook het zelfgekozen wachtwoord. Hierdoor kan de ene persoon altijd toegang krijgen (via het vaste wachtwoord) terwijl iemand anders de dynamische cijfercode nodig heeft en dus om toestemming moet vragen.

Het gedrag van dit laatste, de zogeheten spontane toegang, stelt u op hetzelfde tabblad in bij Wachtwoordsterkte. Behalve voor vier cijfers kan gekozen worden voor tien tekens waardoor een sterker wachtwoord gegenereerd wordt. Wilt u alleen een vast wachtwoord en geen dynamisch wachtwoord voor spontane toegang, dan kiest u Uitgeschakeld (geen sessiewachtwoord).

Staat u iemand via spontane toegang eenmalig toe om uw systeem te betreden, dan is na afloop van de sessie zonder het programma te herstarten een nieuw wachtwoord te generen door in het snelmenu van het blauwe vlak bij Wachtwoord te kiezen voor Nieuw dynamisch wachtwoord aanmaken.

Basiscursus TeamViewer

Een uitgebreide basiscursus over TeamViewer vindt u in het eerder gepubliceerde TeamViewer: hulp en beheer op afstand.

Versienummer TeamViewer

TeamViewer is een programma dat voortdurend in ontwikkeling is. Soms veranderen daardoor ook de werking van bepaalde functies of de interface. Deze tip is gemaakt met versie 5.1.9385, maar over een tijdje is er wellicht alweer een nieuwe versie. Mocht op termijn deze tip niet meer exact werken zoals wij uitleggen, meldt het vooral in de reacties. We kunnen het artikel dan aanpassen naar de courante versie.

0 Reacties op: Sterke wachtwoorden in TeamViewer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.