Stijlvolle reisgids op je iPhone

Door: menno-van-bohemen | 19 juni 2012 12:40

Apps & Software

De manier waarop we een vakantie beleven is aan het veranderen. Nog niet zo lang geleden zette je je telefoon uit wanneer je op vakantie of stedentrip was. Tegenwoordig ben je nergens meer zonder je iPhone. Naast een telefoon is het namelijk ook direct je camera, vertaalcomputer én reisgids. Er komen steeds meer reisgids-apps uit die je voorzien van de beste tips, zonder dat je je dure internetbundel hoeft aan te spreken. Ook Phaidon, van origine uitgever van papieren reisgidsen, ziet kansen op het gebied van digitale reisgidsen voor op de iPhone en iPad. Het bracht de Wallpaper City Guide-reeks uit voor de meest bezochte steden van Europa.

Op basis van mooie foto's toont de Wallpaper City Guide je de mooiste plekken in de stad. Elke bezienswaardigheid bezit naast een mooie foto ook achtergrond informatie en praktische zaken als een kaart, telefoonnummer en website. Het is mogelijk om bezienswaardigheden als favoriet te markeren. Zo kun je ze later gemakkelijk terugvinden in de app.

Uiteraard vind je in de app ook een overzichtskaart van de stad. Hierop kun je d.m.v. diverse filters allerlei bezienswaardigheden en hotels tonen op de kaart. Helaas is deze niet te raadplegen als je geen internetverbinding hebt. Een roaming-abonnement is dus aangeraden om hoge kosten te vermijden.

Kortom

De Wallpaper City Guides zijn stijlvolle reisgidsen met bruikbare, Engelstalige informatie en mooie foto's. Het navigeren door de app heen is soms best lastig en helaas is het niet mogelijk om de kaart van de omgeving te bekijken zonder internetverbinding.

0 Reactie(s) op: Stijlvolle reisgids op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.