Stof je pc digitaal af - tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak!

Door: merijn-gelens | 05 maart 2013 14:32

How To

De lente staat weer voor de deur, en dus is het de hoogste tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. We willen niet alleen een computer die blinkt, maar ook een machine die sneller werkt en vrij is van overbodige rommel. Daarvoor gebruiken we gezond verstand, slimme toepassingen en natuurlijk een mooie microvezeldoek. Doorloop deze cursus om je pc digitaal op te poetsen!

Voor we de eerste poetsopdracht geven, stappen we eerst even buiten het schoonmaak-onderwerp, om een andere belangrijke klus te doen. Want juist als we intensief met de computer in de weer gaan, is back-uppen van groot belang. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken.

Maak daarom voor je aan een grote poetsactie begint een reservekopie van je belangrijke bestanden. Dan heb je iets om op terug te vallen als er een emmer sop over de computer valt of je een verkeerde instelling maakt in bijvoorbeeld software om duplicaten te verwijderen. Als je nog geen back-upsoftware hebt, kan je de ingebouwde functie van Windows gebruiken.

Stappenplan

Voor de grote schoonmaak van onze computer volgen we een vaste serie stappen. We beginnen met het verwijderen van overbodige software, daarna lopen we opstartitems na om vervolgens dubbele bestanden en grote bestanden te verwijderen. Zouden we de stappen omdraaien, dan bestaat de kans dat we na het verwijderen van overbodige bestanden, met het verwijderen van ongewenste software gelijk nieuwe overbodige bestanden achterlaten. En nu: aan de slag!

0 Reactie(s) op: Stof je pc digitaal af - tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.