Strato Sitebuilder - Binnen een uur je eigen website

Door: Richard Veenstra | 09 oktober 2014 10:00

Apps & Software

Als je internet gebruikt om zelf dingen te promoten of te verkopen, kom je er niet onderuit een website te hebben. Een professionele website laten maken kost je echter al snel een paar honderd euro. Met Sitebuilder van Strato is dit veel goedkoper, maar is het net zo goed als de professionele optie?

None

Strato Sitebuilder

Prijs:

€ 8,- per maand

Taal:

Nederlands

OS:

N.v.t.

Website:

www.strato.nl/sitebuilder

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Standaard- en expertmodus
 • Mobiele website
 • Minpunten
 • Software onduidelijk[/plusmin]
 • Sjablonen ouderwets

Strato is eigenlijk een ISP (internet service provider) waar je voor een vast bedrag per maand je website kunt hosten. Voor acht euro per maand heb je niet alleen je eigen .nl-, .be- of .com-adres, maar kun je ook gebruikmaken van het programma Sitebuilder. Het beheren van je eigen website gebeurt vanuit het login-portaal van Strato vanuit je browser. Log in met je accountgegevens en begin te bouwen aan je site door op de knop Naar Sitebuilder te klikken. Als eerste beslis je wat voor soort website je wilt maken door een categorie te kiezen.

Heb je al ervaring met het bouwen van websites, dan is er ook een expertmodus beschikbaar. Op het eerste gezicht zien beide modi er hetzelfde uit, maar in de expertmodus heb je meer opties voor bijvoorbeeld het lettertype en de kleuren van bepaalde elementen op je site. Aan de hand van je categorie wordt er een bijpassend sjabloon geladen, je verandert menu-items en teksten door er met je muis naartoe te navigeren op het tandwiel naast een tekst te klikken. Ben je klaar met het design, klik dan op Publiceren en bekijk je website in je browser.

Kies in welke categorie je website valt.

Mobiele sites

Een welkome toevoeging is dat Sitebuilder een ingebouwde optie heeft voor de weergave van websites op de kleinere schermen van smartphones en tablets. Je moet hiervoor wel even de functie activeren in het instellingenmenu. Ook zijn er handige widgets aan je website toe te voegen, je vindt onder andere een fotogalerij, een contactformulier en een webwinkel. Vervelend is wel dat er af en toe slordige vertaalfouten en onduidelijke verwijzingen in de software zitten. Zo wordt vermeld dat je je webwinkel ook kunt inrichten met de shop-widget. Deze is echter niet te vinden en het helpcentrum biedt ook geen uitkomst.

Sitebuilder is alleen te gebruiken in combinatie met een hosting-pakket van Strato en maakt het mogelijk om voor een kleine honderd euro per jaar een website online te hebben, inclusief 500 gratis mailboxen en onbeperkt dataverkeer. De software is handig als je niet te veel eisen stelt aan je eigen website. De meegeleverde sjablonen liggen qua ontwerp en functionaliteit mijlenver achter op die van bijvoorbeeld Squarespace of Weebly. Nadeel van bijvoorbeeld Squarespace is echter wel dat een .nl-domein niet wordt aangeboden.

Je hebt de keuze uit een heleboel lettertypes.

1 Reactie(s) op: Strato Sitebuilder - Binnen een uur je eigen website

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 oktober 2014 23:28 Anoniem
  Nou dat kan niet veel zijn dan als ik het zo lees. Slechte help is dat die Strato. schaal 1:10 een 3
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.