De 15 beste streaming-apps voor Android en iOS

Door: Gertjan Groen | 16 juli 2020 16:30

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

8 NPO

Sportuitzendingen van de NOS kun je via de smartphone of tablet (verder) kijken met de NPO-app. En bij grote evenementen zoals de Olympische Spelen kun je zelfs naar meerdere kanalen kijken. Met de app kun je bovendien programma’s via Gemist terugkijken en kijk je live naar NPO 1, 2, 3 en de digitale themakanalen. Ondersteuning voor Chromecast en Airplay maakt het compleet.

iOS, Android (gratis)

9 Netflix

Netflix kijken via mobiel internet? Het kan prima, zeker met 4G, al vormt het wel een aanslag op je databundel. Dat verandert waarschijnlijk niet snel: providers mogen volgens de wet geen ‘onbeperkt Netflix’ aanbieden vanwege oneerlijke concurrentie. Gelukkig worden databundels wel steeds groter. Heb je een enorme databundel en wil je graag in de hoogste kwaliteit kijken, of heb jij juist een krappe databundel en wil je data besparen? Je hebt sinds kort zelf de controle over de kwaliteit van de streams van Netflix. Daarvoor blader je via het menu naar App-instellingen en klik je op Mobiel dataverbruik. Bij een lage kwaliteit verbruik je ongeveer 250 MB in een uur, bij Onbeperkt ga je daar met gemak overheen maar is alles wel superscherp.

iOS, Android (abonnementsdienst)

Met de Netflix-app kun je sinds kort zelf kiezen in welke kwaliteit je wilt kijken.

10 Instabridge

Laat je mobiele internetverbinding je in de steek? Met deze app vind je snel een wifi-netwerk bij jou in de buurt, veelal op loopafstand. Er zijn veel particuliere wifi-netwerken in opgenomen maar ook bekende locaties als McDonald’s en Starbucks. Met de app kun je ook je eigen wifi-netwerk openstellen voor bezoekers. Ze krijgen dan toegang via de Instabridge-app zonder dat je ze het wachtwoord hoeft te geven.

iOS, Android (gratis)

11 Kodi

De mediacentersoftware Kodi, voorheen XBMC, is inmiddels ook een populaire optie voor gebruik op smartphones en tablets. Ook zien we de software nu veel terug op de Raspberry Pi en diverse mediaspelers met Android, waaronder goedkope Chinese kloons. Dankzij de talloze add-ons kun je de mogelijkheden van Kodi flink uitbreiden. Denk aan bijvoorbeeld het streamen van films, series en ook livestreams.

Android (gratis)

12 Vevo

Vevo biedt in samenwerking met YouTube een enorme verzameling muziekvideo’s. Hiermee spoor je snel de officiële video’s van je favoriete artiesten op en kijk je altijd in hoge kwaliteit. Eindelijk verlost van wiebelige concertopnames met slecht geluid! Ook is er exclusieve content, zelfs specifiek voor Nederland. Zo maakte Vevo Nederland dit jaar opnames en backstage interviews op Paaspop. Met de app stream je de content gemakkelijk naar je tv via Airplay of Chromecast. Met een account kun je het aanbod personaliseren en persoonlijke afspeellijsten maken.

iOS, Android (gratis)

Met de Vevo-app spoor je eenvoudig officiële muziekvideo’s van je favoriete artiesten op.

13 Cinematics

Cinematics is weer zo’n handige gids voor films en series, met informatie van wederom IMDb en Rotten Tomatoes. Populaire titels vind je snel terug via de handige tabbladen. Denk aan films die nu of binnenkort spelen, populaire titels en hooggewaardeerde titels. Informatie over de film, cast, waarderingen en reviews heb je snel gevonden.

Android (gratis)

14 Fox Sports NL

De app van Fox Sports NL ziet er met de laatste update een stuk beter uit, onmisbaar voor voetbalfans.

Wie het voetbalseizoen op de voet volgt, heeft vast een abonnement op Fox Sports. Daarmee kun je de Eredivisie en de belangrijkste buitenlandse competities zien. Met de app heb je toegang tot alle live-kanalen, wedstrijden, programma's, samenvattingen en doelpunten. Sinds de laatste update is de app een stuk overzichtelijker. Leuk detail is dat er sinds kort ook een app voor Apple TV beschikbaar is, waarmee je twee wedstrijden tegelijkertijd kunt kijken. Voor zover je brein dat toestaat natuurlijk. Let erop dat het bekijken van video’s en live-tv door regiobeperkingen alleen binnen Nederland werkt.

iOS, Android (gratis)

15 iStreamGuide

De Nederlandse Netflix is niet zo compleet als bijvoorbeeld de Amerikaanse, al zal het aanbod volgens Netflix op termijn gelijkgetrokken worden. Wie handig is, kan via een vpn-dienst het buitenlandse aanbod bekijken. Maar in welk land kun je dan het beste inloggen? Met deze app kun je zien in welke landen een bepaalde serie of film beschikbaar is. Stel daarvoor wel eerst de gewenste landen in. Daarna kun je zoeken en bladeren door alle films en series die in die landen beschikbaar zijn. Per titel zie je welke landen dat zijn. Ben je alleen geïnteresseerd in het Nederlandse aanbod, dan zet je uiteraard alleen Nederland aan. Ook dan is de app nuttig: er zijn aparte onderdelen voor onder meer nieuwe en populaire releases.

iOS, Android (gratis)

16 YouTube

Bij streaming zou je niet zo snel denken aan YouTube, maar de videodienst is wel erg toegankelijk als het op streamen aankomt. Veel televisies ondersteunen tegenwoordig de YouTube-app en op je mobiele apparaat kun je al een tijd video's streamen. Ondersteunt je televisie niet de YouTube-app, dan kom je vaak al een heel eind met een Chromecast. Je kunt sinds kort bovendien Netlfix-documentaires bekijken op YouTube.

iOS, Android (gratis)

1 Reactie(s) op: De 15 beste streaming-apps voor Android en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 maart 2017 09:39 Rebetian
    ApowerMirror is beste streaming-apps voor Android en iOS. Het is gemakkelijk en veilig.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.