Streel het ego van je kat met Snapcat

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 oktober 2013 10:45

Apps & Software

Ben je actief op Twitter of Facebook, dan is het onvermijdelijk dat je met enige regelmaat foto's van katten voorbij ziet komen. De een leuker dan de ander. Wil jij ook jouw kat tot een social media-succes maken? Wij laten je zien hoe je dat doet met Snapcat.

De app winkels voor iOS en Android worden overspoeld door apps die gericht zijn op mensen met katten: foto-apps die katten in jouw bestaande kiekjes plakt, games die bedoelt zijn om je kat te vermaken en natuurlijk apps die claimen met je kat te communiceren door middel van kattengeluiden.

Allemaal leuk en aardig, maar als je je kat echt een podium wilt geven laat je hem of haar zelf de foto's maken. Snapcat (inderdaad, de kattenversie van het bekende Snapchat) is "een foto-app voor katten, door katten", aldus de ontwikkelaar.

Niet alle foto's zijn raak met Snapcat, maar je kat maakt er genoeg!

Selfies maken

Snapcat is gratis te downloaden uit de Play Store voor Android (een iPhone-versie is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar) en stelt je kat in staat om zogenoemde selfies (foto's van jezelf) te maken. Jij kunt als baasje deze foto's vervolgens delen via Twitter of Facebook.

Open de app en druk op Go straight to cat mode! om je kat direct foto's te laten maken. Je ziet een rode stip snel over een zwarte achtergrond bewegen, en dat werkt voor katten natuurlijk als een rode lap op een stier. Houd de telefoon voor je kat (of beter: zet deze in een standaard) en wacht tot je harige vriend met zijn poot de rode stip probeert te vangen.

De bewegende rode stip is onweerstaanbaar voor je kat.

Kattenfoto's bewerken

De app zal ongemerkt foto's nemen als de kat de rode stip raakt, waarna jij de beste kiekjes kunt uitzoeken en kunt posten op Twitter en Facebook. Druk op een van de volumeknoppen om de gemaakte foto's te bekijken. Wil je een foto bewerken, druk dan op het kwastje rechts bovenin. In dit menu kan je de afbeelding onder meer verbeteren, bijsnijden en effecten toepassen.

Snapcat is ook via de browser beschikbaar.

Staat je huisdier er mooi op? Druk dan op de share-knop om de foto te delen. Dit kan je natuurlijk op je eigen sociale media-kanalen doen, maar leuker is het wellicht om je kat een eigen Twitter-account te geven. Misschien wordt jouw kat wel net zo'n beroemdheid als Nyan Cat en Grumpy Cat.

1 Reactie(s) op: Streel het ego van je kat met Snapcat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 oktober 2013 15:02 Anoniem
    Daar gaat mijn weekend :-)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.