Stripverhalen op papier zijn nu verleden tijd

Door: Martin Gijzemijter | 07 september 2011 14:09

Apps & Software

Er bestaat veel discussie over welk apparaat het meest geschikt is voor het lezen van e-books, maar wat comics betreft, lijkt de iPad, met z'n prachtige kleurenscherm, gemaakt voor de wereld van comics.

Uiteraard zijn er talloze apps die je op dit gebied iets kunnen bieden, maar de meest indrukwekkende is de app genaamd Comics. Het is een comicreader die comics niet ziet als een verzameling pagina's, maar als kunst.

Tik je tweemaal op een pagina, dan kom je in de 'Guided View" modus terecht. De app toont je nu slechts één kader per keer in volledig scherm en zoomt daarbij in op tekstballonnen. De app zigzagt op intelligente wijze over de pagina's en toont je zo de kaders in de juiste volgorde (al zit je daardoor waarschijnlijk te diep in het verhaal om dat op te merken).

Comics heeft zelfs z'n eigen iTunes achtige winkel waarmee je comics kunt kopen uit een grote verzameling online materiaal, met daartussen ook veel gratis materiaal. Hou je meer van papieren comics? Dan kan de app je verwijzen naar winkels in de buurt (afhankelijk van je locatie) om een gedrukt exemplaar te kopen van wat je zojuist digitaal hebt gezien.

Kortom

Als je de geneugten van het lezen van comics op je iPhone of iPod Touch al ontdekt hebt, dan zul je versteld staan van de ervaring op de iPad.