Studio One 4 Prime - Componeren, mixen en produceren

Door: richard-veenstra | 30 mei 2019 12:48

muziek audio
Review

Altijd al eens zelf aan de slag willen gaan met het maken van een muziektrack? Met het gratis programma Studio One 4 Prime is dit geen enkel probleem. Het wordt zelfs geleverd met een grote selectie aan gratis geluiden, loops en instrumenten.

Presonus Studio One 4 Prime

Prijs
Gratis
Taal
Engels, Duits
OS
Windows 7/8/10; macOS
Website
www.presonus.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Veel tutorials op site
  • Gratis loops en instrumenten
  • Verrassend compleet
  • Minpunten
  • Leercurve
  • Downloaden vereist registratie

Studio One is een professioneel programma om zelf muziek te componeren, mixen en produceren. De lightversie heet Studio One 4 Prime en biedt je genoeg opties om een goedklinkende muziektrack te maken. Trouwens, Studio One 4 Prime moet je lezen als versie 4 van Studio One Prime.

Registreren

Om het programma gratis te kunnen downloaden, moet je het via de site van Studio One 4 Prime aan je winkelwagen toevoegen en je aanmelden voor een Presonus-account. Zorg er wel voor dat je bij het aanmelden geen vinkje zet voor het ontvangen van aanbiedingen. Activeer je account en je kunt Studio One Prime downloaden. Op de downloadpagina vind je ook nog loops en sound-sets om meteen van start te gaan met Studio One. Het grote verschil met grote broers Studio One Artist en Studio One Professional is dat je bij de gratis versie geen plug-ins (Audio Units en VST’s) kunt draaien en dat er een aantal effecten en virtuele instrumenten ontbreekt, verder is de Prime-versie verrassend compleet.

Je moet je registreren om de software te kunnen downloaden. Op de downloadpagina vind je ook nog vier knoppen voor gratis loops en instrumenten.

Daw

Een digital audio workstation (daw) zoals Studio One vereist even wat kennis, net als wanneer je voor de eerste keer met een videobewerkingsprogramma aan de slag gaat. Gelukkig heeft Presonus een paar goede tutorials op zijn website staan. Zodra je een nieuw project start, vraagt het programma welk tempo je wilt gebruiken en hoelang je denkt dat je song gaat worden. Stap voor stap voeg je nu audio-loops of instrumenten toe aan je arrangement. Naast de gratis loops en instrumenten kun je vanuit de applicatie ook extra materiaal downloaden van professionele sounddesigners.

Conclusie

Het werken met een daw vereist altijd wat aandacht als je nog nooit met zo’n soort programma hebt gewerkt, maar door de vele tutorials raak je vrij snel wegwijs. Het gratis programma is erg volledig en biedt je genoeg mogelijkheden om je eigen track te maken.

Je kunt extra inhoud direct vanuit het programma downloaden.

0 Reactie(s) op: Studio One 4 Prime - Componeren, mixen en produceren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.