Sublight 2.5.2

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 augustus 2010 11:59

Apps & Software

Of u nu een fervent downloader bent of u graag films rips die u gekocht hebt om ze op de pc te kijken: het zoeken en downloaden van ondertitels blijft een hoop gedoe. Met veel irritatie tot gevolg als het net de verkeerde ondertitels zijn en dus niet gelijk lopen. Sublight probeert hier een einde aan maken.

Een apart programma voor het zoeken en downloaden van ondertitels, dat klinkt een beetje als overkill, dat kan online immers ook. Maar wie Sublight start, ziet dat het programma veel meer is dan een simpel zoekveldje met koppeling naar een aantal databases. Bij het starten geeft u uw taalvoorkeuren in, evenals uw favoriete mediaspeler, zodat u dit later niet telkens hoeft in te geven. Vervolgens geeft u een titel waarop u wilt zoeken, maar u kunt ook bladeren naar het filmbestand om deze te laten analyseren en aan de hand daarvan te zoeken. Leidt dit tot een gevonden resultaat, dan kunt u de video laten afspelen met een voorbeeld van de titel, zodat u kunt controleren of het de goede ondertiteling betreft.

Door te bladeren naar het filmbestand vindt Sublight eenvoudig de ondertitel.

Integratie in Verkenner

Daarnaast kent het programma integratie binnen Windows Verkenner (programma starten in Administrator-modus om dit in te kunnen stellen). In dat geval rechtsklikt u simpelweg op een videobestand om automatisch de bijbehorende ondertitel te downloaden. Nadeel is, dat om sneller te kunnen downloaden, punten moeten worden aangeschaft en dat voelt als een onnodige en lastige beperking. Verder bevat het programma handige tools voor het synchroniseren van titels, het beoordelen van titels (met gevolgen voor hoe hoog ze verschijnen in de zoekresultaten) etc. Tot slot, hebt u zelf een ondertitel die u wilt delen, dan kan dit ook via het programma, al hebt u dan wel eerst een account nodig.

Sublight 2.5.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,76 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Systeemeisen 12,7 MB harde-schijfruimte

Maker Sublight.si

Oordeel 7/10

Pluspunten

Automatisch zoeken op basis van filmbestand

Preview afspelen samen met video

Ondertitels synchroniseren

Integratie binnen Windows Verkenner

Minpunten

Punten kopen voor sneller downloaden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Sublight 2.5.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.