Sublight 3.0.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 september 2011 11:09

Apps & Software

Ondertitels opsporen op internet is waarschijnlijk niemands hobby. Daarnaast worden films en series doorgaans niet ruim van tevoren gedownload, maar is het, dankzij de razendsnelle internetverbindingen van tegenwoordig, vaak een kwestie van besluiten welke film u wilt, downloaden en kijken (los van het feit dat het downloaden van auteursrechtelijk materiaal in Nederland nog altijd een onduidelijke zaak is). Sublight moet dit makkelijk maken.

We spreken bewust over makkelijk maken, want zo makkelijk is het in beginsel niet. Er zijn talloze sites met ondertitels, maar die lopen niet allemaal gelijk met het geluid. Dat u vervolgens moet rommelen met instellingen terwijl u eigenlijk wilt kijken, kan de pret enorm bederven. Eigenlijk moet ondertitels zoeken gewoon een kwestie zijn van op de knop drukken en de juiste ondertitel in beeld zien. Dat is dus precies wat Sublight doet. Ten opzichte van de versie die we in 2010 hebben getest, is er wat interface betreft weinig veranderd. Dat is ook prima, want met die interface was niet veel mis.

Men is van de interface van Sublight afgebleven en dat is fijn, want deze was al prima zoals hij was.

De verbeteringen zitten vooral onder de motorkap, bijvoorbeeld in de vorm van de toevoeging van nieuwe ondertiteldatabases. Daarnaast zit de industrie ook niet stil. Ondertitels en video's zijn onderling veel beter op elkaar afgestemd en de kans dat u een ondertitel treft die niet synchroon loopt, is veel kleiner dan een jaar geleden. Ook zijn er maar weinig titels die niet gevonden worden. De grote kracht is overigens dat Sublight de titels automatisch hernoemt naar de bestandsnaam van de video, hetgeen noodzakelijk is voor afspeelsoftware/hardware om de twee aan elkaar te koppelen. Extra handig in deze nieuwe versie is Sublight Mini, een miniatuurversie van de software die minder aanwezig is en dat kan prettig zijn als u op de achtergrond een reeks titels wilt zoeken.

Een nieuwe functie van Sublight is Sublight Mini. Dezelfde functionaliteit, maar dan extreem compact..

Sublight 3 is een prachtig voorbeeld van hoe een programma verbeterd kan worden. Men is afgebleven van datgene dat goed werkt (de interface) en is gaan werken aan dat wat beter kon (de bestandskoppeling, meer databases enzovoort). En wellicht nog het allerbelangrijkste: ondertitels downloaden is écht een kwestie van een druk op de knop en kijken!

Sublight 3.0.0

Freeware

Taal Engels

Download 3,81 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Systeemeisen 9,12 MB harde-schijfruimte

Maker Sublight.si

Oordeel 9/10

Pluspunten

Nog steeds een prettig interface

Ondertitels met één druk op de knop

Sublight Mini is handig

Minpunten

Voor bepaalde ondertitel-sites nog steeds een login nodig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Sublight 3.0.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.