SubMagic 0.71

Door: frank-de-graaf | 18 oktober 2010 11:45

Apps & Software

DivX en Xvid – ooit populaire formaten – zijn de laatste jaren naar de achtergrond gedrongen door de opkomst van supersnelle breedbandverbindingen. Dat neemt niet weg dat er nog tienduizenden DivX- en Xvid-films in omloop zijn.

Als u ondertitels bij zulke films wilt, kunt u die heel eenvoudig downloaden op een website als Nlondertitels. Daarna gaat het echter vaak mis. De ondertitels lopen niet synchroon met het beeld of de afwijking ertussen wordt gedurende de film steeds groter. Een mogelijke oplossing hiervoor is het downloaden en testen van andere ondertitels, maar met het programma SubMagic kunt u ze ook aanpassen. Download en installeer het programma en start het vervolgens. Met SubMagic kunt u bijvoorbeeld bestanden in het veel voorkomende .srt-formaat openen. Het programma kan zo’n bestand automatisch analyseren en vervolgens bekende fouten aanwijzen, zoals te lange regels of ondertitels die niet lang genoeg worden getoond. Op verschillende tabbladen is het vervolgens mogelijk om deze fouten te herstellen. Dat kan zowel automatisch als handmatig. Een probleem dat vaak voorkomt bestaat uit het eerder genoemde fenomeen waarbij ondertitels niet synchroon lopen met het beeld. Via Synchronize kunt u dit probleem verhelpen. Met de eerste optie onder dit tabblad worden alle ondertitels later getoond en met Stretch worden ze uit elkaar getrokken of – als u een vinkje bij Negative plaatst - juist in elkaar gedrukt. Het gewenste resultaat bereikt u door de mogelijkheden uit te proberen en het effect ervan te controleren middels het tabblad Play Movie. Zorg er wel altijd voor dat u vooraf een back-up van het te bewerken ondertitelingbestand hebt gemaakt. Daar kunt u op terugvallen als u aanpassingen hebt doorgevoerd waar u toch niet tevreden over bent.

SubMagic is een krachtig programma waarmee u ondertitels kunt bewerken.

SubMagic 0.71

Freeware

Taal Engels

Download 2,39 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: SubMagic 0.71

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.