Subtitle Edit 3.2.8

Door: Martin Gijzemijter | 05 juli 2012 16:33

Review

Bij het bekijken van gedownloade films en series is er maar één echte irritatie: ondertitels die (ver)taalfouten bevatten of niet helemaal gelijk lopen. Met Subtitle Edit kunt u dit verhelpen.

Als voorbeeld noemen we nu het bewerken van bestaande ondertitels, maar het is ook mogelijk om zelf nieuwe ondertitels bij een van uw eigen filmpjes te maken. Ook dan is Subtitle Edit ideaal. De interface is uitgebreid en eerlijk gezegd ietwat overweldigend als u geen ervaring hebt met deze materie. Maar met logisch denken komt u een heel eind. Het beste is dan om een bestaand ondertitelbestand te openen om te kijken hoe het precies in elkaar steekt.

In de maat lopen

Of u nu een bestaande ondertitel bewerkt of een nieuwe maakt, het valt of staat natuurlijk met de vraag of het gelijkloopt met de video. Daarin toont Subtitle Edit zich enorm krachtig, want u kunt vanuit het programma het resultaat in handige stappen van drie seconden bekijken, waarbij u de ondertitels live in die fragmenten kunt verschuiven. Efficiënter dan dat kan bijna niet. Ook wanneer u een ondertitel hebt die uit sync loopt, is dit een heerlijk eenvoudige manier om een en ander te verhelpen. Dat kan per ondertitel individueel of in het geheel voor het hele bestand. Daarbij heeft dit programma ook de mogelijkheid om alles automatisch (en ietwat gebrekkig) te laten vertalen door Google Translate. Het is even wat uitzoekwerk als u dit programma onder de knie wilt krijgen, maar als u veel werkt met ondertitels of er iets mee zou willen doen, dan is dit zonder twijfel het programma om mee aan de slag te gaan!

De interface is wat overweldigend maar wel efficiënt.

Het programma bevat een ideale functie voor het uitlijnen van ondertitels.

Subtitle Edit 3.2.8

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,6 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

Efficiënt ondertitels uitlijnen

Zowel voor bestaande ondertitels als nieuwe

Minpunten

De interface is wat overweldigend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Subtitle Edit 3.2.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.