SUMo 2.10.7.105

Door: guus-crone | 14 januari 2011 15:02

Apps & Software

Softwaremakers werken hun producten geregeld bij, en het is bijna ondoenlijk om alle op uw pc geïnstalleerde programma's stuk voor stuk op updates te controleren. Gelukkig bestaan er verschillende tooltjes, die deze taak van u overnemen. Eén van deze tools is SUMo dat, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niets met Japans worstelen te maken heeft - de naam staat voor Software Updates Monitor.

Zoals gezegd bestaan er meerdere programma's waarmee op programma-updates gecontroleerd kan worden, maar terwijl een tool als Filehippo Update Checker daarbij uitsluitend kijkt naar programma's die het op de eigen site aanbiedt, maakt SUMo gebruik van een zeer uitgebreide database. In de normale scanmodus ontdekte SUMo op de test-pc dan ook ruim twee keer zoveel programma's als Update Checker, en een tiental hiervan bleek na controle aan een update toe te zijn. Updaten is uiterst eenvoudig: via een rechtermuisklik op het betreffende programma kiezen we de optie Update ophalen, en de rest wijst zich vanzelf.

Updaten met SUMo is heel eenvoudig.

In de normale scanmodus scant SUMo het startmenu en de snelkoppelingen op het bureaublad, en maakt aan de hand hiervan een lijst met geïnstalleerde programma's.

Programma's die niet in het startmenu voorkomen, en waar evenmin een snelkoppeling voor op het bureaublad staat, kunnen handmatig aan deze lijst toegevoegd worden.

Een andere optie is het uitvoeren van een zogenoemde dieptescan, waarbij tevens de map Program Files in het scanproces wordt meegenomen. De lijst met resultaten wordt dan erg lang, en bevat naast programma's veel programmaonderdelen die niet apart geüpdatet hoeven te worden. Bovendien is het vaak niet mogelijk om deze onderdelen apart te updaten. Wanneer u deze scanmodus gebruikt, zult u veel programma's handmatig aan de negeerlijst toe moeten voegen, hetgeen u via een rechtermuisklik op de betreffende items kunt doen.

Let op! We raden u aan de standalone versie te downloaden (het zip-bestand), en niet het exe-bestand met installer, aangezien hier adware mee wordt geïnstalleerd. Bovendien krijgt u in het laatste geval tijdens de installatie allerlei opdringerige vragen over uw computergebruik. U hoeft hier uiteraard niet op in te gaan, maar met de standalone versie hebt u hier sowieso geen hinder van, en bovendien geen adware.

SUMo 2.10.7.105

Freeware

Taal Nederlands

Download 761 KB (standalone versie)

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Internetverbinding

Maker KC Softwares

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig in gebruik

Zeer uitgebreide database

Minpunten

Dieptescan detecteert te veel

.exe-installer installeert adware mee

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: SUMo 2.10.7.105

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.