Symbaloo 2.0

Door: onno-karman | 07 mei 2010 13:53

Review

Het Nederlandse Symbaloo, waarmee u eenvoudig uw eigen startpagina’s kunt maken met behulp van kleurrijke blokjes, is helemaal vernieuwd. Er zijn diverse nieuwe mogelijkheden en het bewerken van pagina’s en toevoegen van content is eenvoudiger geworden. U moet uw bestaande account wel eerst migreren om gebruik te kunnen maken van Symbaloo 2.0.

Wie Symbaloo eerder heeft gebruikt, zal zien dat het design enigszins is aangepast. De tabbladen zijn verfraaid en er is bovenaan een nieuwe blauwe balk. Een van de nieuwe mogelijkheden is dat u de hoogte en breedte van de pagina’s kunt aanpassen. Handig, aangezien er tegenwoordig veel breedbeeldmonitors met hoge resolutie zijn. Klik op een tabblad en kies voor Pagina bewerken. Aan de zijkanten en onderzijde ziet u een blauw knopje met pijltjes verschijnen, waarmee u de grootte stapsgewijs kunt aanpassen. Helaas zult u dit wel voor elke pagina afzonderlijk moeten doen.

U kunt de grootte van Symbaloo-pagina’s aanpassen aan de resolutie van uw scherm.

Vindt u de zwarte achtergrond saai, dan kunt u nu ook de achtergrond veranderen. Kies een andere kleur of een (eigen) achtergrondafbeelding. Elke pagina kunt u zo voorzien van een eigen design.

Verander het uiterlijk van een Symbaloo-pagina met uw eigen afbeeldingen.

Toevoegen blokjes en pagina’s

Ook het toevoegen van blokjes is makkelijker geworden. Met de zoekbalk kunt u kijken of een website al aanwezig is in de database. Is dit het geval, dan kunt u het blokje meteen in een pagina slepen.

Een andere nieuwe mogelijkheid is dat u kunt kijken of er over een bepaald onderwerp al een pagina bestaat die door een andere gebruiker is gemaakt. Geef via het plusteken een onderwerp op, en bekijk het aanbod in de Symbaloo Gallery. Ziet u iets interessants, dan kunt u de pagina eenvoudig toevoegen.

Pagina’s die door andere gebruikers worden gedeeld, voegt u met een keer klikken toe.

Hebt u zelf een pagina gemaakt die u wilt delen: klik dan rechtsboven op Delen. Uw pagina komt dan in de Gallery te staan. Ook kunt u de pagina delen via onder meer Hyves, Facebook en Twitter.

Nieuw of bestaand account

Wie nog geen Symbaloo-account heeft, dient er eerst een te maken op www.symbaloo.com. Klik daarvoor rechtsboven Inloggen. Kies in het pop-upschermpje voor Registreren en vul de gevraagde gegevens in. U wordt hierna direct ingelogd, maar moet uw account nog wel bevestigen door op de link in de bevestigingsmail te klikken. De nieuwe versie van Symbaloo is overigens pas actief nadat u uw account hebt gemigreerd. Ga, nadat u bent ingelogd, naar http://symbaloo.com/migrate. Klik op de knop Ja! Zet mijn account over en volg de instructies. Symbaloo 2.0 (zoals de makers het noemen) is vanaf nu te bereiken via http://new.symbaloo.com.

Om gebruik te kunnen maken van Symbaloo 2.0, dient u eerst uw account te migreren.

Conclusie

Het is even lastig omdat zowel nieuwe als oude account eerst gemigreerd moeten worden om de nieuwe Symbaloo te kunnen gebruiken. Maar daarna zult u waarschijnlijk niet meer terug willen. De nieuwe mogelijkheden maken het tot een handige en fraaie startpagina.

Symbaloo 2.0

Online dienst

Taal Nederlands

Medium Online dienst

Maker Symbaloo.com

Oordeel 8/10

Pluspunten

Toevoegen blokjes en pagina’s werkt handig

Design is aan te passen

Afmetingen aan te passen

Minpunten

Voor nieuwe versie is migreren vereist

Afmetingen wijzigen moet voor elke pagina afzonderlijk

0 Reactie(s) op: Symbaloo 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.