SyMenu 2.09.5129 - Startmenu voor je portable apps

Door: Ignace de Groot | 28 mei 2014 14:00

Apps & Software

Er zijn veel apps die zich zonder meer vanaf een usb-stick laten opstarten, wat handig is voor onderweg. Heb je diverse van die portable apps op je stick staan, dan wordt het even zoeken naar de juiste app. Tenzij je SyMenu gebruikt, want die brengt al je apps in een overzichtelijk startmenu samen.

Score
80
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Flexibel
  • Minpunten
  • Geen vlekkeloos Nederlands

None

SyMenu 2.09.5129

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8 (met .NET Framework 2.0)

Website: www.ugmfree.it

SyMenu download je in de vorm van een zip-bestand, dat kun je het beste uitpakken naar (de root van) je usb-stick, dezelfde stick dus waar je allerlei portable apps hebt staan. Start je SyMenu de eerste keer op, dan krijg je de vraag of je het sneltoetsbeheer en de gebarenmanager wilt activeren.

De eerste zorgt ervoor dat je (standaard) met Ctrl+F1 het startmenu kunt openen en de tweede doet hetzelfde wanneer je de rechterknop van je muis indrukt en een beweging naar beneden maakt. Handig, want dan hoef je niet telkens naar het Windows-systeemvak om het startmenu van SyMenu te openen.

Opbouw menu

Initieel is dat startmenu leeg. De bedoeling is namelijk dat je dat zelf aanvult met snelkoppelingen naar de portable apps op je stick. Dat gaat overigens zeer makkelijk: het volstaat om het exe-bestand van zo'n app naar het menu te verslepen. Er verschijnt dan meteen een dialoogvenster waarin je nog allerlei parameters kwijt kunt.

Zo kun je hier onder meer een toetscombinatie of een muisgebaar voor die app instellen, of de naam en de beschrijving aanpassen. Het is trouwens ook mogelijk een snelkoppeling naar een map of naar een document, een URL en zelfs een Windows-commando aan het menu toe te voegen.

Om dit menu wat overzichtelijk te houden, kun je scheidingslijnen tussen de items voorzien en alles in submenu's onderbrengen. Het is tevens mogelijk een app automatisch samen met Symenu te laten opstarten. Een beetje vreemd is wel dat je deze functie dan ook eerst dient te activeren via Configuratie / Opties.

Apps, url's, mappen, documenten, commando's ... je kunt het allemaal toevoegen!

Extra's

Een ingebouwde 'extensiemanager' laat je bovendien extensies aan portable apps koppelen, in plaats van aan programma's die op de pc zijn geïnstalleerd.

De tool voorziet verder in een zoekfunctie, waarbij niet alleen binnen het menu wordt gezocht maar (als je dat zo instelt) ook in het gewone startmenu van Windows zelf.

Je bepaalt zelf hoe je startmenu er precies uit komt te zien.

0 Reactie(s) op: SyMenu 2.09.5129 - Startmenu voor je portable apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.