Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Synchredible: Je gegevens altijd synchroon!

Door: Ignace de Groot | 25 juni 2013 12:00

None
Apps & Software

Je kopieert gegevens van je pc naar een usb-stick en onderweg wijzig je enkele bestanden. Weer thuisgekomen wil je (alleen) de gewijzigde bestanden terugzetten, maar welke waren dat ook alweer? Je herkent dit scenario? Dan heb je absoluut behoefte aan een betrouwbare synchronisatietool als Synchredible.

Van Synchredible bestaat ook een betaalde versie (25 euro), maar het enige verschil is dat je daarmee recht op ondersteuning en commercieel gebruik hebt. Voor thuisgebruik kan je dus perfect aan de slag met de gratis variant.

De zevensprong

Geruststellend is alvast dat Synchredible met een eenvoudige wizard start. Je geeft eerst aan welke twee mappen je synchroon wilt houden. Met een vinkje maak je duidelijk of je bij deze operatie ook submappen wilt betrekken. Hiermee heb je de eerste van zeven stappen achter de rug. In stap twee leg je de richting van de synchronisatie vast: van A naar B, van B naar A of beide.

Stap drie bevat een hele reeks opties. Zo kan je bestanden verwijderen die wel in de doelmap staan, maar niet in de bronmap en kan je verborgen bestanden laten negeren.

In stap vier definieer je desgewenst een inclusie- en/of exclusiefilter: handig als je alleen bepaalde bestanden (niet) mee in de synchronisatie wilt nemen. Ook nuttig: je kan instellen dat je alleen bestanden wilt meenemen die in de laatste ‘x’ dagen zijn gewijzigd.

Een wizard loodst je feilloos door alle stappen en opties.

Stap vijf heeft alles te maken met timing. Je bepaalt tot in details wanneer of onder welke voorwaarden de synchronisatie mag plaatsvinden, bijvoorbeeld zodra een stationsletter beschikbaar komt of binnen bepaalde uren op maandag en woensdag.

In stap 6 kan je eventueel instellen dat bepaalde programma’s automatisch voor of na de synchronisatie moeten worden uitgevoerd. De laatste stap laat je onder meer toe een sneltoets aan de operatie te koppelen of eerst een simulatie te starten. Met de knop Execute zet je de operatie meteen in gang en na afloop verschijnt een gedetailleerd rapport.

Opties

Synchredible voorziet tevens in een reeks opties die op alle ingestelde synchronisaties van toepassing zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de integriteit van elk gesynchroniseerd bestand te laten checken of om al dan niet een rapport te genereren en te bewaren.

De triggers en timers blijken erg flexibel.

Synchredible 4.005

Taal Engels

OS Windows XP en hoger; Server 2003 en hoger (32 en 64 bit)

Pluspunten

Zeer gebruiksvriendelijk

Logisch opgebouwd met een handig stappenplan

Ondersteunt lokale mappen, externe media en netwerklocaties

Minpunten

Geen notificatie (via e-mail bijvoorbeeld)

SCORE: 8/10

1 Reacties op: Synchredible: Je gegevens altijd synchroon!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren, 9 maanden geleden
  Synckredible, mooi programma heb twee desktops en een laptop werkt perfect alles mooi synchrone alle pc's gelijk.

  maar !!!!!! heb de free versie gedownload, maar nu na anderhalve week werkt het niet meer krijg alleen nu steeds een popup die verwijst naar kopen.

  EN DAAR HOUDEN WIJ NIET VAN!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.