Synchredible: Je gegevens altijd synchroon!

© PXimport

Synchredible: Je gegevens altijd synchroon!

Geplaatst: 25 juni 2013 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Ignace de Groot

Je kopieert gegevens van je pc naar een usb-stick en onderweg wijzig je enkele bestanden. Weer thuisgekomen wil je (alleen) de gewijzigde bestanden terugzetten, maar welke waren dat ook alweer? Je herkent dit scenario? Dan heb je absoluut behoefte aan een betrouwbare synchronisatietool als Synchredible.

Van Synchredible bestaat ook een betaalde versie (25 euro), maar het enige verschil is dat je daarmee recht op ondersteuning en commercieel gebruik hebt. Voor thuisgebruik kan je dus perfect aan de slag met de gratis variant.

De zevensprong

Geruststellend is alvast dat Synchredible met een eenvoudige wizard start. Je geeft eerst aan welke twee mappen je synchroon wilt houden. Met een vinkje maak je duidelijk of je bij deze operatie ook submappen wilt betrekken. Hiermee heb je de eerste van zeven stappen achter de rug. In stap twee leg je de richting van de synchronisatie vast: van A naar B, van B naar A of beide.

Stap drie bevat een hele reeks opties. Zo kan je bestanden verwijderen die wel in de doelmap staan, maar niet in de bronmap en kan je verborgen bestanden laten negeren.

In stap vier definieer je desgewenst een inclusie- en/of exclusiefilter: handig als je alleen bepaalde bestanden (niet) mee in de synchronisatie wilt nemen. Ook nuttig: je kan instellen dat je alleen bestanden wilt meenemen die in de laatste ‘x’ dagen zijn gewijzigd.

 

© PXimport

Een wizard loodst je feilloos door alle stappen en opties.

Stap vijf heeft alles te maken met timing. Je bepaalt tot in details wanneer of onder welke voorwaarden de synchronisatie mag plaatsvinden, bijvoorbeeld zodra een stationsletter beschikbaar komt of binnen bepaalde uren op maandag en woensdag.

In stap 6 kan je eventueel instellen dat bepaalde programma’s automatisch voor of na de synchronisatie moeten worden uitgevoerd. De laatste stap laat je onder meer toe een sneltoets aan de operatie te koppelen of eerst een simulatie te starten. Met de knop Execute zet je de operatie meteen in gang en na afloop verschijnt een gedetailleerd rapport.

Opties

Synchredible voorziet tevens in een reeks opties die op alle ingestelde synchronisaties van toepassing zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de integriteit van elk gesynchroniseerd bestand te laten checken of om al dan niet een rapport te genereren en te bewaren.

 

© PXimport

De triggers en timers blijken erg flexibel.

Synchredible 4.005

Taal Engels

OS Windows XP en hoger; Server 2003 en hoger (32 en 64 bit)

Pluspunten

Zeer gebruiksvriendelijk

Logisch opgebouwd met een handig stappenplan

Ondersteunt lokale mappen, externe media en netwerklocaties

Minpunten

Geen notificatie (via e-mail bijvoorbeeld)

SCORE: 8/10

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten