System Mechanic PLUS System Shield

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 augustus 2010 14:00

Apps & Software

Uw computer beschermen tegen virussen en spyware én ervoor zorgen dat uw pc niet traag wordt door allerlei onpraktische software en andere zaken die zich op uw systeem bevinden. Het één heet beveiliging, het andere optimalisatie, maar ze gaan vaak hand in hand. Dat vindt ook Easy Computing en daarom bundelt het bedrijf systeemoptimalisatie software System Mechanic (versie 9.5) met anti-virussoftware System Shield (versie 4).

We noemen het bundelen in plaats van combineren, want het gaat hier in feite om twee programma’s op één cd, die u afzonderlijk van elkaar dient te installeren met twee afzonderlijke serienummers. Niet de meest praktische manier, maar wanneer u het zaakje eenmaal geïnstalleerd hebt, merkt u daar uiteraard weinig meer van.

Het gaat hier in feite om twee programma’s die u afzonderlijk van elkaar installeert.

System Mechanic

De interface van System Mechanic is fraai en overzichtelijk. Door middel van duidelijke koppen wordt aangegeven wat u kunt doen. De belangrijkste knop is All-in-one Tools, waarmee u opties hebt om het systeem te versnellen, op te schonen en te herstellen. Makkelijk is ook de knop Start PC TotalCare, waarmee u in één muisklik de pc van een flinke opfrisbeurt voorziet. Niet alleen schoont het programma het register op, het ontdoet uw pc ook van onnodige tijdelijke bestanden, het voorkomt dat onnodige programma’s starten tijdens het opstarten van Windows, het repareert fouten op uw harde schijf, enzovoort. Naast de totale opfrisbeurt met één muisklik kunt u er ook voor kiezen om zelf de touwtjes in handen te houden en aan te geven wat voor handelingen u wilt uitvoeren. Jammer is wel dat áls het programma iets verhelpt of optimaliseert, er achteraf niet altijd in detail wordt aangegeven wát er dan precies is gedaan. Wel bleek de (vervuilde) computer na onder handen te zijn genomen door System Mechanic aanzienlijk sneller, dus het programma doet wat het belooft. Daar gaat het uiteindelijk om.

De rapportages van System Mechanic liegen er niet om, gelukkig kunt u met één druk op de knop de situatie een stuk beter maken.

System Shield

Het tweede deel van het pakket, System Shield, moet uw pc beschermen tegen virussen en spyware. Dat doet het op verschillende manieren. Ten eerste immuniseert het uw pc, hetgeen wil zeggen dat het een soort beveiligingsschil over de pc legt zodat gevaren real-time kunnen worden afgewend. Daarnaast worden e-mails gescand (in- en uitgaand) en vinden er regelmatig scans plaats als u de pc even niet gebruikt. Fijn om te weten is dat de virusdefinities ieder uur worden bijgewerkt, hetgeen uiteraard zorgt voor optimale bescherming. De interface van System Shield heeft weinig om het lijf, maar dat is in dit geval een goed teken. Net als System Mechanic is het de bedoeling u zoveel mogelijk uit handen te nemen en dat doet het. U installeert, start, schakelt beveiliging in en dat is het. Bij de eerste scan vond het programma virussen op een systeem dat in onze ogen (op pre-system mechanic rommel na) schoon was en dat is altijd een goed teken.

Uw pc beveiligen met System Shield is een kwestie van op één knop drukken. Real-time beveiliging is standaard ingeschakeld.

Conclusie

Voor zowel de taken van System Mechanic als System Shield zijn gratis alternatieven te downloaden. Dit pakket pakt het echter allemaal tegelijk aan en dat is wel zo fijn, al is 49,95 nog steeds veel geld. De software doet echter wat het belooft. Nu nog combineren in één programma en we zijn tevreden.

System Mechanic PLUS System Shield

Prijs € 49,95 per jaar (voor 3 pc’s)

Taal Nederlands

Medium 1 cd-rom

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 100 MB harde-schijfruimte

Maker Easy Computing

Oordeel 8/10

Pluspunten

Fijne gebruiksvriendelijke interfaces

System Mechanic maakt uw systeem écht sneller

System Shield beveiligt realtime tegen virussen en spyware

System Shield update virusdefinities ieder uur

Minpunten

System Mechanic is niet altijd duidelijk over wat het heeft gedaan

Twee losstaande programma’s

Prijs

0 Reactie(s) op: System Mechanic PLUS System Shield

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.