Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

System Nucleus 2.3.0

Door: Martin Gijzemijter Martin | 01 oktober 2010 11:44

Apps & Software

Als u graag wilt weten wat er allemaal op uw pc gebeurt en een snelle manier zoekt om uw systeem te optimaliseren, hoeft u niet ver te zoeken voor een gratis programma dat dit voor u kan doen. Echter, veel van deze programma's zijn niet gebruikersvriendelijk of zo uitgebreid dat u er geen chocola meer van kunt maken. System Nucleus poogt daarin anders te zijn.

De makers van het programma hadden twee dingen voor ogen. Een programma maken dat u in staat stelt de meest uiteenlopende systeeminformatie weer te geven (en aan te passen), dat tegelijkertijd ook te gebruiken en begrijpen is door gebruikers die geen hardcore IT-specialisten zijn. Dat men hierin is geslaagd, blijkt al uit het welkomstvenster. Er wordt een heldere onderverdeling getoond van zaken die u kunt weergeven/wijzigen en wanneer u met de muis naar zo'n optie wijst, wordt onderin weergegeven wat u daar precies kunt vinden. Dat klinkt simpel, maar maakt een wereld van verschil.

Het welkomstvenster biedt u een eenvoudig en vooral begrijpelijk overzicht van alles dat u met dit programma kunt doen.

Uitgebreid

Het menu mag dan beknopt en overzichtelijk zijn, dat wil niet zeggen dat het programma weinig opties heeft. Integendeel, er is ontzettend veel dat u met dit programma kunt doen. Zo kunt u een back-up maken van uw systeem (van het register, geen bestanden) en het systeem herstellen middels een back-up (of door een systeemherstelpunt te kiezen vanuit het programma), maar u kunt ook schijven scannen en defragmenteren (voor zover defragmenteren vandaag de dag überhaupt nog nodig is), stuurprogramma's back-uppen en herstellen, zoeken naar firmware van geïnstalleerde hardware, systeemvoorkeuren aanpassen, weergeven en wijzigen welke programma's automatisch starten wanneer Windows start, rapporten uitdraaien van de configuratie van uw systeem, enzovoort.

De verschillende programmaonderdelen opent u in tabbladen, zoals de optie voor systeemback-up en herstel.

Prettig en draagbaar

Het is echt niet zo dat System Nucleus het eerste programma is dat zoveel opties in zich heeft, sterker nog, er zijn veel programma's die nog veel meer kunnen. System Nucleus beperkt zich echter tot zaken waar de gemiddelde computergebruiker wijs uit kan worden, waardoor een optimale balans ontstaat tussen het aantal opties en de gebruiksvriendelijkheid. De interface werkt prettig, met browserachtige tabbladen voor de verschillende programmaonderdelen, al moet gezegd worden dat het laden van tabbladen met veel systeeminformatie soms wel tot een halve minuut kan duren, daar ligt wat ruimte voor verbetering. Tot slot is het goed om te weten dat er ook een draagbare versie is van dit programma (eveneens gratis), zodat u altijd en overal uw eigen, begrijpelijke, systeemtechneut op zak hebt.

System Nucleus 2.3.0

Freeware

Taal Engels

Medium 3,74 MB download

OS Windows XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 10,3 MB harde-schijfruimte

Maker Spencer Salva

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zeer prettige, overzichtelijke interface met tabbladen

Zeer veel opties, maar desondanks nog altijd erg gebruiksvriendelijk

Alle programmaonderdelen voorzien van uitleg

Ook beschikbaar in draagbare versie

Minpunten

Tabbladen laden soms wat langzaam wanneer deze veel informatie bevatten

Een Nederlandse versie zou erg fijn zijn (gezien de uitleg)!

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: System Nucleus 2.3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.