Tablet als tweede scherm met Deskreen

Door: dirk-schoofs | 11 juli 2022 09:00

Afbeelding van een tablet als tweede scherm
Review

Wil je meer schermruimte op je desktop of laptop? Je kunt een tablet als tweede scherm inzetten met behulp van Deskreen. De app is gratis, werkt draadloos en is eenvoudig in gebruik.

Deskreen 1.0.11

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows, macOS, Linux
Website
www.deskreen.com
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Gebruiksgemak
  • Spiegelen met verschillende mobiele toestellen
  • Minpunten
  • Voor de uitgebreide modus heb je nog een dongle nodig

Deskreen deelt het scherm van je computer met elk apparaat waarop een webbrowser staat. Je kunt het scherm zelfs naar meerdere apparaten spiegelen. Hierdoor krijg je veel bureaubladruimte.

Installeren

Deskreen is donationware. Je mag het gratis gebruiken, maar als je op een van de zes lidmaatschappen intekent, krijg je meer ondersteuning en extra gebruikersinstellingen.

Op een Windows-pc open je de Deskreen-app en klaar. Op een Mac moet je na de installatie nog naar Systeemvoorkeuren / Beveiliging en privacy / Privacy / Schermopname. Dan klik je op het slotpictogram om in het rechtervak Deskreen te kunnen selecteren.

Verbinden

In het openingsscherm krijg je een QR-code en een ip-adres om verbinding te maken met het mobiele toestel. Je scant de blokjescode, en als je telefoon of tablet geen QR-codeherkenning ondersteunt, dan typ je het ip-adres in het adresvak van een browser. Daarna klik je op de knop Toestaan om de verbinding te maken.

Scan de QR-code of typ het ip-adres in de browser van het externe toestel.

Scherm spiegelen of scherm uitbreiden

Standaard zal Deskreen het computerscherm of een bepaald venster spiegelen naar het externe toestel. In die modus dupliceert de app de inhoud van de monitor op het externe scherm. Je kunt ook de uitgebreide modus gebruiken, waarbij je het externe toestel als een apart scherm gebruikt. In die modus kun je apps en vensters naar het primaire of secundaire scherm verplaatsen en zullen de twee schermen verschillende inhoud weergeven.

Voor die tweede modus heb je een kleine hardware plug nodig, een Virtual Display Adapter (ongeveer 7 euro), waardoor je computer ‘denkt’ dat er een tweede scherm is aangesloten. Daarna open je met Windows-toets+P het menu Projecteren om de optie Uitbreiden te kiezen. Op de Mac moet je daarvoor via de Systeemvoorkeuren naar de optie Beeldschermen / Rangschikking.

Wil je het hele bureaublad spiegelen of een bepaalde applicatie?

0 Reactie(s) op: Tablet als tweede scherm met Deskreen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.