Take-Two: 'THQ sluit deuren over zes maanden'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 april 2012 10:07

Apps & Software

Game-uitgever THQ zal over een half jaar noodgedwongen de deuren sluiten. Dat voorspelt Take-Two-baas Strauss Zelnick tijdens een presentatie op de MIT Business-conferentie.

Volgens Zelnick is het lot van concurrent THQ onvermijdelijk door de peperdure licenties die het bedrijf heeft aangeschaft. "THQ's strategie was om enkel en alleen licenties aan te kopen. Of dat nou rechten waren op UFC, WWE of een film. Daar werd vervolgens een game omheen gebouwd", aldus de Take-Two-baas.

Volgens Zelnick kosten dergelijke licenties op de lange termijn ontzettend veel geld, omdat er eens in de zoveel jaar opnieuw onderhandeld moet worden over de rechten. "Ons doel is dan ook om onze rechten voor honderd procent in eigen hand te houden. Het belangrijkste verschil tussen ons is dan ook de kwaliteit", aldus de uitgever die onder meer games als Red Dead Redemption, Grand Theft Auto IV en Civilization V onder zijn vleugels heeft.

Kwaliteitsniveau

"Take-Two heeft de hoogst beoordeelde games van alle third-party-uitgevers volgens Metacritic, en veel mensen uit de industrie denken daar hetzelfde over", vervolgt de CEO. "De kwaliteit doet er echt ontzettend veel toe. THQ heeft een aantal leuke games, maar het kwaliteitsniveau komt niet eens in de buurt bij ons."

Dat THQ in financiële problemen verkeert is al enkele maanden duidelijk, en volgens Zelnick is het te laat om het tij nog te doen keren. "Het eten was niet goed en de porties waren te klein. Kortom, THQ zal er over zes maanden niet meer zijn."

Reactie THQ

THQ laat in reactie op de uitspraken van Zelnick weten dat de Take-Two-baas het volstrekt bij het verkeerde eind heeft. "Zelnicks visie op THQ is achterhaald en klopt echt van geen kant. Dergelijke opmerkingen zijn onverantwoord en onjuist. Hij kan beter kritiek gaan geven op zijn eigen bedrijf", aldus het gepikeerde THQ tegenover website Joystiq.

0 Reactie(s) op: Take-Two: 'THQ sluit deuren over zes maanden'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.