Takenlijstjes maken

Door: Robbin Ooijevaar | 27 juni 2011 14:43

Apps & Software

U maakt wellicht takenlijstjes op losse blaadjes, in Windows Notepad, Outlook of Google Taken. Sommige mensen gebruiken allerlei lijstjes door elkaar, wat resulteert in een onoverzichtelijke brij aan informatie. Wunderlist biedt de oplossing: één takenlijst die u altijd en overal kunt benaderen.

1. Wunderlist

Er zijn talloze programma's en websites waarmee u een takenlijst bij kunt houden. Wunderlist steekt er echter met kop en schouder bovenuit. Deze freeware biedt een mengelmoes van goede ingrediënten. Het programma ziet er goed uit, is functioneel, intuïtief en te gebruiken op de manier die u het beste schikt. Er een Wunderlist-download voor de pc/Mac en er is een webversie van beschikbaar. Uw taaklijstjes zijn ook bereikbaar met een webbrowser en er is er een app voor de iPhone, de iPad en Android-apparaten. Een handige optie is dat u taken kunt delen met anderen. Dit maakt het gemakkelijker om samen te werken met collega's of in een studiegroepje. Zo hebt u altijd antwoord op de vraag wat er moet gebeuren, u houdt inzicht in wie wat doet en ziet direct of een taak al is afgehandeld.

De takenlijst Wunderlist biedt een uitgebreid aantal functies, maar steekt toch gebruiksvriendelijk in elkaar.

2. Aan de slag

Omdat Wunderlist ook via het web werkt, is installatie van het computerprogramma niet vereist. Surf naar 6 Wunderkinder en meld u aan met de knop Start using Wunderlist. Het opgeven van uw mailadres en een wachtwoord is voldoende. U belandt direct in uw takenlijst. Klik onder in beeld op uw mailadres en kies Settings / Language / Nederlands. Rechts in beeld vindt u uw takenlijstjes en direct na het aanmelden hebt u er al één: Inbox. In deze basistakenlijst staan enkele voorbeelden en tips over het gebruik van Wunderlist. Bekijk vooral de handige sneltoetsen om bijvoorbeeld een takenlijst aan te maken (L), een nieuwe taak toe te voegen (N) of de zoekfunctie te activeren (F). We zouden het gebruik verder kunnen uitleggen, maar Wunderlist werkt dusdanig intuïtief dat uitleg het alleen maar ingewikkelder laat lijken dan nodig.

Wunderlist heeft geen lastige registratieprocedure en is direct vanuit uw webbrowser te gebruiken.

3. Voor wie meer wil...

Uw Wunderlist kan vanaf nu worden opgeroepen via Wunderlist. Het prettige aan de dienst is dat u hem overal voor kunt gebruiken: van boodschappenlijst tot projectmanagement en alles wat daartussen zit. U ontdekt de mogelijkheden het beste door met Wunderlist te experimenteren. Maak een nieuwe takenlijst aan met de knop Lijst toevoegen en gebruik het veld Voeg hier je taken toe om nieuwe klusjes of aandachtspunten op te geven. Dubbelklik op een bestaande taak om deze direct te bewerken. Taak afgerond? Streep erdoor! Als u de smaak te pakken hebt, kunt u Wunderlist installeren op uw computer, zodat u ook zonder internetverbinding over uw Wunderlist kunt beschikken. Gebruik voor de installatie bij voorkeur de 'bundled version' (onderaan de webpagina). Ook kunt u Wunderlist installeren op uw iPhone, iPad en/of Android-telefoon. De takenlijstjes worden automatisch bijgewerkt en zijn dus altijd en overal hetzelfde.

Overvolle takenlijstjes? Geef belangrijke taken een sterretje of stel een deadline in.

0 Reactie(s) op: Takenlijstjes maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.