Task Coach 1.2.23

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 juli 2011 12:18

Apps & Software

Task Coach is een tooltje om takenlijstjes te maken. Er zijn ontzettend veel andere gratis alternatieven te downloaden die u helpen bij het maken van een takenlijstje en zelfs Gmail heeft een ingebouwde optie. Vaak is dit soort software echter redelijk beperkt en dat kan heel onhandig zijn als u een takenlijst wilt maken die iets verder gaat dan punten toevoegen en afvinken. Task Coach echter niet.

Volgens de makers van dit programma is de software ontstaan uit frustratie over reeds bestaande software op dit vlak, altijd een goed uitgangspunt. Task Coach is dan ook veel meer dan een lijst waarin u wat punten kunt toevoegen en kunt afvinken. Zeer handig is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een hoofdtaak toe te voegen en daar vervolgens een subtaak aan toe te kennen. Dit werkt onderling allemaal erg prettig, want zodra u bijvoorbeeld vier subtaken hebt en u markeert de laatste als voltooid, dan wordt de hoofdtaak ook als voltooid beschouwd. Daarnaast is een taak veel breder dan alleen een tekstregel, want u kunt er notities aan toevoegen en zelfs bijlagen (zoals een document dat bij de taak hoort).

U kunt subtaken aanmaken met zeer uitgebreide opties, en zelfs een taak onder een taak onder een taak.

Ook kunt u een budget toekennen aan een bepaalde taak, waarmee Task Coach niet alleen een eenvoudige takenplanner is, maar ook een handig programma om bepaalde projecten mee in de gaten te houden (zoals hoeveel tijd hebt u aan een bepaalde klus besteed, hoeveel heeft dat u gekost en opgebracht enzovoort). U kunt sjablonen aanmaken van taken om deze in de toekomst sneller te kunnen genereren en, als het gaat om een terugkerende taak, kunt u deze ook automatisch laten terugkeren op een vaste tijd. Exporteren is ook mogelijk, dat gebeurt naar een .tsk-bestand dat is opgemaakt in XML en daarmee zeer toegankelijk is voor andere software.

Naast tijd, kunt u ook een budget aan een taak hangen.

Task Coach is een heerlijk uitgebreid (en Nederlands!) programma, maar in dat uitgebreide schuilt ook direct het zwakke punt. Een takenmanager moet ons leven namelijk makkelijker maken en hoewel Task Coach dat doet, is de interface niet heel toegankelijk. Dit betekent dat u er eerst flink wat tijd in zult moeten investeren, voordat u er tijd mee gaat winnen en dat schiet het doel wellicht voorbij. Daarbij is 32 MB echt een flinke hoeveelheid voor iets eenvoudigs als een takenmanager.

Task Coach 1.2.23

Freeware

Taal Nederlands

Download 11,01 MB

OS Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 32,1 MB harde-schijfruimte

Maker Frank Niessink en Jerome Laheurte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Zeer uitgebreide takenmanager

Taken, subtaken, sub-subtaken enzovoort

Deadlines, budgetten en bijlagen aan een taak hangen

Export naar XML

Minpunten

Vereist tijd om te leren en is juist bedoeld om tijd te besparen

Met 32 MB een zeer zware takenmanager

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Task Coach 1.2.23

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.