Tattooachtige arcade shooter

© CIDimport

Tattooachtige arcade shooter

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Als je een verticale shoot 'em up zou combineren met de sfeer in de gemiddelde tattoosalon, dan krijg je ongetwijfeld Ring Blade.

Je bestuurt een soort lanceerplatform waar vandaan je ringmessen afschiet in de richting van hordes vijanden. Je beweegt het platform van links naar rechts om inkomende vijanden of projectielen te ontwijken en je kunt tevens de messen in een gewenste richting afschieten. Wacht een paar minuten om een energie-meter op te vullen en je kunt sterkere messen afschieten die recht door vijanden heen gaan.

Tattoos

Het tattoo-achtige uiterlijk van Ring Blade zie je niet vaak terug in andere games, dus het is de ontwikkelaar mee te geven dat het een nieuw stijltje gebruikt. Ook de technische kant van de game zit goed in elkaar en het is makkelijk om snel een potje op te starten of verder te gaan in het level waar je was gebleven.

De besturing met slechts één vinger is knap bedacht, maar de uitwerking laat veel te wensen over. Vooral in de latere levels waar het allemaal veel te hectisch wordt om snel te schieten en vijanden te ontwijken. Het spel is nog altijd beter te besturen met een vinger dan door de iPhone te kantelen.

Kortom

Voor korte speelsessies slaagt Ring Blade er in je aandacht te trekken, maar met zo veel repetitieve onderdelen raak je al snel verveeld. De lage prijs verantwoordt de aankoop van het spel, maar er zijn genoeg andere schietspellen op de iPhone voor die prijs waaraan je veel meer plezier zal beleven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten