TeamViewer 6.0.10511

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 mei 2011 15:30

Apps & Software

In sommige situaties is het handig als u op afstand een pc kunt overnemen. Bijvoorbeeld wanneer u aan iemand technische hulp wilt verlenen of als u dringend een document van thuis nodig hebt. Met TeamViewer 6 regelt u dat eenvoudig, waarbij het net lijkt alsof u zelf achter de computer plaatsneemt.

Wordt u regelmatig opgetrommeld door vrienden en familie om computergerelateerde problemen op te lossen? Het Nederlandstalige TeamViewer bespaart u heel wat reistijd, omdat u een computer op afstand bedient. Er bestaat een installatieversie van de software, maar er is tevens een portabele variant. Zodra u het exe-bestand uitvoert, kunt u namelijk het programma installeren of direct starten. U kunt nu eenvoudig andermans computer overnemen, of uw eigen computer laten overnemen, door midden van een ID en wachtwoord. De inloggegevens worden standaard in het hoofdvenster vermeld.

U neemt zelf een pc van iemand anders over door een uitnodiging te versturen via e-mail. Hierin bevindt zich een downloadlink naar TeamViewer QuickSupport, oftewel de clientversie van het programma. Als de ander nog geen TeamViewer heeft, download hij dit exe-bestand. Ontvangers hoeven het bestand alleen maar op hun pc uit te voeren en de inloggegevens aan u door te geven.

Wilt u regelmatig dezelfde computer op afstand bedienen? Dan is het raadzaam om die aan de Partnerlijst toe te voegen. U hebt daarvoor wel een gebruikersaccount nodig. Voortaan krijgt u toegang zonder een ID en wachtwoord in te vullen. Bovendien is het dan niet meer noodzakelijk dat er iemand ‘aan de andere kant’ fysiek aanwezig is om de inloggegevens door te geven, handig als u uw eigen pc thuis wilt overnemen om bepaalde bestanden te raadplegen. Het is hiervoor wel een vereiste dat de volledige versie van het programma op de betreffende pc draait en op de achtergrond van het besturingssysteem actief is. Door met uw accountgegevens in te loggen op de website van TeamViewer, hebt u controle over de toegevoegde systemen vanaf iedere willekeurige computer waar internet voorhanden is. De verbinding in de browser is wel iets trager vergeleken met de snelheid van de desktopapplicatie.

Vul een ID en wachtwoord in om een pc op afstand over te nemen.

Presentatiemodus

De software beschikt over een presentatiemodus. Dat is bijvoorbeeld nuttig indien u iets op uw beeldscherm aan anderen wilt tonen of vergaderingen wilt beleggen. De communicatie verloopt dan dus in tegenovergestelde richting: in plaats van dat u het scherm van iemand anders overneemt, deelt u uw eigen computer. Uw muis en toetsenbord kunt u optioneel door anderen laten bedienen. Prettig is dat u soepel contact houdt via chat en videogesprekken. Op deze manier kost samenwerken binnen hetzelfde document nauwelijks moeite. U draait de rollen van presentator en toeschouwer met één klik om. De presentator beslist zelf welke openstaande programma’s er zichtbaar zijn voor de toeschouwers. Deze functie is bijvoorbeeld bruikbaar wanneer u tussendoor een privémailtje wilt lezen. Verder maakt u aantekeningen op het beeldscherm zonder dat het consequenties heeft voor de openstaande programma’s.

Met TeamViewer is het mogelijk om via uw browser een andere pc te bedienen.

QuickJoin

TeamViewer is voor iedereen simpel te gebruiken. Zelfs onervaren computergebruikers ontvangen met behulp van TeamViewer QuickSupport hulp van bekenden. In versie 6 hebben de makers enkele verbeteringen geïmplementeerd. De opvallendste nieuwe toevoeging is de QuickJoin-module. Het is daarmee kinderlijk eenvoudig om een presentatie te delen. Door een uitvoerbaar bestand te openen, volgen toeschouwers rechtstreeks de verrichtingen op uw computer, overigens kan dit ook vanuit de browser. TeamViewer is beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen. Bij zakelijk gebruik dient u een licentie (vanaf 499 euro) van de software te kopen.

TeamViewer 6.0.10194

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows 3,1 MB; Mac 11,9 MB; Linux 18,2 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux; iPhone; iPad; Android

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

Geen last van firewalls

Installatie niet noodzakelijk

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Verbinding via de browser wat trager

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: TeamViewer 6.0.10511

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.