TeamViewer: hulp en beheer op afstand

Door: kees-krick | 03 maart 2010 15:03

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Overschakelen

Als op beide computers de volledige versie van TeamViewer draait, bent u vrij om te bepalen welke computer de besturing heeft. Het kan nog mooier, want zelfs terwijl u een computer bestuurt, kan er dynamisch overgeschakeld worden. U hoeft er de verbinding niet voor te verbreken en omdat er al een verbinding is, hoeft u ook niet opnieuw allerlei codes in te tikken. U kiest in de menubalk van de besturende computer simpelweg voor Acties / Wisselen met partner en de besturing wordt meteen naar de andere kant overgedragen! Bent u overgeschakeld en is er niemand aan de andere kant die de besturing aan u kan teruggeven? Geen enkel probleem. Klik in het kleine statusvenster op de dubbele blauwe pijl en u krijgt de besturing alsnog in handen.

Op elk moment kan de besturing overgedragen worden.

Meerdere schermen

Een computer overnemen waaraan meerdere monitoren hangen, is geen enkel probleem. U bepaalt zelf welk scherm u bekijkt, of u laat ze tegelijkertijd naast elkaar zien. Uw keuze maakt u in de menubalk via Weergeven / Actieve monitor. Standaard ziet u wel uw eigen muiscursor, maar niet die van de overkant. Dit is te veranderen via Weergeven / Externe cursor tonen. Afhankelijk van de verbindingskwaliteit en de schermresolutie kunnen er af en toe wat vertragingen optreden, vooral als er in korte tijd veel op een scherm verandert. Uit voorzorg heeft TeamViewer de achtergrond van het bureaublad alvast tijdelijk uitgeschakeld, dat scheelt in de verzendtijd. Hebt u toch regelmatig last van traagheid, dan kan het helpen als u de gegevensoverdracht optimaliseert voor snelheid. Dat kan via de optie Weergeven / Kwaliteit.

Meerdere schermen? U kunt ze stuk voor stuk bekijken. Desnoods tegelijkertijd.

Extra opties

Enkele speciale systeemtaken zijn op afstand uit te voeren via de optie Acties in de menubalk. Zoals het opnieuw opstarten van de computer (reboot) of het ‘indrukken’ van Ctrl+Alt+Del. Om te voorkomen dat iemand anders op het systeem begint te werken terwijl u hem op afstand bestuurt, kiest u voor Acties / Externe invoer uitschakelen. Het toetsenbord en de muis van de andere machine werken dan tijdelijk niet meer, zodat u heerlijk ongestoord verder kunt werken. Vergeet niet deze optie tijdig weer uit te schakelen. Zodra u de verbinding verbreekt, krijgt uw partner uiteraard vanzelf zijn/haar muis en toetsenbord weer terug.

Verbinding over internet

Met TeamViewer neemt u net zo makkelijk een computer in uw eigen netwerk over als een exemplaar dat via internet bereikbaar is. Handig om iemand zonder reistijd te hulp te schieten. U hoeft zelf geen aanpassingen aan firewall of router te doen, dus u kunt meteen aan de slag zonder ingewikkelde dingen te regelen. Telkens wanneer TeamViewer ergens opnieuw start, wordt een nieuw wachtwoord gegenereerd. Om toegang te krijgen tot iemands systeem, hebt u dat wachtwoord nodig en dus moet er iemand ter plaatse zijn om het aan u door te geven. Optioneel is een vast wachtwoord in te stellen, zodat ook toegang tot onbemande computers met TeamViewer mogelijk is. Alle gegevens worden versleuteld verstuurd, op dezelfde wijze als wanneer u een beveiligde website bezoekt (https/ssl). Verder is er voor TeamViewer altijd een internetverbinding nodig, zelfs als u een computer op uw eigen netwerk benadert. De verbinding tussen de twee systemen wordt namelijk via routingservers van TeamViewer gelegd.

4 Reactie(s) op: TeamViewer: hulp en beheer op afstand

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 oktober 2013 12:16 Anoniem
  Hallo daar. Kan iemand op mijn computer als ik het wachtwoord heb gegeven ook hacken?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 oktober 2014 18:55 Anoniem
  Ja precies, dat is ook mijn vraag. Hoe de installeer je zo'n programma?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 oktober 2014 09:08 Anoniem
  ja je moeder ook
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 september 2015 10:12 Anoniem
  kan je teamviewer ook gebruiken zonder instalatie?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.