Tegenwoordig heeft iedereen z'n eigen chat en dat maakt het er niet handiger op

Door: Robin Smit | 22 november 2011 12:11

Apps & Software

Je wordt soms op 3 chats tegelijk aangesproken en zo heb je binnen een mum van tijd een wirwar aan berichten en vensters open staan. Al helemaal op je iPhone wordt het al gauw een onoverzichtlijke bedoeling. Gelukkig zijn er apps die meerdere chats bundelen bundelen, zo ook Verbs.

Verbs is een instant messaging-app die een aantal chats vervangt, onder andere AIM, Facebook en Google Talk. Jammer genoeg ondersteunt de app het meest gebruikte chatprogramma (msn) niet. Hierdoor hou je nog steeds het probleem van meerdere chat-clients. Verbs ziet er grafisch erg mooi uit en ook werkt het lekker door de bruikbare interface. De facebookchat is via Verbs veel beter dan via Facebook zelf en dat geeft een goed gevoel. Pushberichten werken pas als er betaald wordt, dat is wel een heel groot nadeel. Hierdoor moet je echt zelf controleren of je berichtjes hebt en dat is omslachtig. Hopelijk lost de ontwikkelaar dit op, want zo wint zijn app geen stemmen, ondanks het feit dat de app er erg goed uitziet, overzichtelijk is en fijn werkt.

Kortom

Verbs is een mooie, overzichtelijke app die erg fijn is in het gebruik. Hij ondersteunt meerdere chatprogramma's, maar helaas niet alles waardoor het eigenlijk geen permanente oplossing is voor je wirwar aan chats. Als ze msn, ICQ en nog een aantal clients toevoegen is de app helemaal compleet en dat zou een grote verbetering zijn.