Briljant: Tekst om zetten in video met Crumbles

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 07 maart 2015 08:48

Apps & Software

Soms zie je van die filmpjes of plaatjes op internet waarvan je denkt: 'Hoe hebben ze dat in godsnaam gedaan?' De plaatjes die je met Crumbles maakt vallen absoluut onder die categorie, met als grote verschil dat jij zometeen precies weet hoe je zoiets maakt.

Wat deze app doet is even briljant als eenvoudig. En het mooie is dat, als je het met de hand zou moeten doen, je per filmpje een paar weken bezig zou zijn. Dankzij Crumbles ben je er in een paar seconden mee klaar. Wat de app doet, is getypte tekst omzetten in video, aan de hand van duizenden fragmenten uit films en televisieprogramma's. Het resultaat is verbluffend, vooral omdat het lijkt alsof er echt heel veel werk in zit.

Een filmpje, gemaakt uit verschillende beroemde fragmenten? Dat kun je nu zelf.

Werken met Crumbles

Hoe ingewikkeld het ook lijkt, het werken met Crumbles is écht heel eenvoudig. Surf naar Crumbles.co en typ een zin van maximaal 25 woorden in. Vervolgens druk je op enter, en de site zal direct gaan zoeken naar fragmenten van films en series met daarin de woorden die jij hebt getypt.

Uiteraard is het onmogelijk om alle woorden in de database te hebben, en daarom zal de site, als er geen fragment is bij het woord dat je zoekt, een computer gegenereerde stem laten horen, met daarbij een willekeurig beeld. In de regel bevat elke zin wel één of twee woorden die niet te vinden zijn, maar echt storend is dat niet. Het is in ieder geval een leuke manier om een geintje uit te halen met vrienden.

Wil je de video delen? Dan kan dat met de knop Twitter of Facebook onder het filmpje, of je kunt een link laten genereren met de knop Create link, die dan automatisch in je klembord wordt geplakt.

Niet alle woorden worden gevonden, maar een indrukwekkend aantal wél.

1 Reactie(s) op: Briljant: Tekst om zetten in video met Crumbles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 maart 2015 21:41 Anoniem
    Nou het is niet veel.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.