Teksten of gehele pagina's gemakkelijk opslaan in Evernote

Door: menno-van-bohemen | 04 juni 2012 18:04

Review

Als je de hele dag op het internet surft, en van alles met vrienden en collega's deelt, dan komt er enorm veel informatie langs die je misschien later goed kunt gebruiken. Je kunt er een screenshot van maken, een pagina bookmarken of bijvoorbeeld stukken informatie opslaan in Evernote, een van de grootste notitie-opslagdiensten op het internet. Wil je eenvoudig tekst opslaan in Evernote, dan kun je dat gemakkelijk regelen met Memclip.

Memclip is een browser met ingebouwde 'clip-functionaliteit'. Je kunt gewoon surfen en zoeken met Google, net zoals je van de normale iPad-browser gewend bent. Ook het bezoeken van eerder opgeslagen bookmarks is geen enkel probleem. De meerwaarde van Memclip zit echter clip-functionaliteit. Wanneer je een tekst selecteert, dan kun je aangeven dat je de tekst wilt clippen. De tekst wordt vervolgens automatisch opgeslagen in je Evernote-account, zodat je deze gemakkelijk later terug kunt lezen.

Naast het clippen van een bepaalde tekst, kun je er ook voor kiezen om een gehele pagina te clippen. Alle teksten van de pagina worden vervolgens opgeslagen en zijn ook terug te bekijken zonder internet verbinding. Handig voor het teruglezen van interessante artikelen of nieuwsberichten.

Kortom

Memclip is een browser met handige clip-functionaliteit. Je kunt vanuit de browser eenvoudig teksten of gehele pagina's lokaal opslaan of direct naar je Everest-account sturen. De app is wat sober, maar de werking is prima.

0 Reactie(s) op: Teksten of gehele pagina's gemakkelijk opslaan in Evernote

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.