Tekstloop rond plaatjes bewerken in Word

Door: helen-bradley | 17 augustus 2011 15:01

How To

De terugloop bepaalt hoe tekst in Word rond afbeeldingen wordt geleid. Dat geldt zowel voor Word 2010, 2007 en 2003. Meestal gaan mensen niet verder dan de standaardfuncties om de tekst rond het afbeeldingskader te laten lopen, maar er is meer mogelijk. Bijvoorbeeld de functie Teruglooppunten bewerken, waarmee u zelf een kader over een foto tekent.

Het toevoegen van teruglooppunten laat de tekst op een bepaalde manier de contouren van een afbeeldingen volgen. Wanneer u de instelling Om kader of Boven en onder kiest, zal de tekst om de afbeelding lopen. Aangezien de meeste afbeeldingen rechthoekig zijn, is ook dat terugloopkader rechthoekig. Maar u kunt dit veranderen. Selecteer de afbeelding, kies in het lint Hulpmiddelen voor afbeeldingen de optie Tekstterugloop / Teruglooppunten bewerken. Er verschijnt een kader met een rode lijn en in de hoeken vier ankerpunten. Door die punten te verplaatsen, of door er extra ankerpunten bij te plaatsen, geeft u het kader een heel andere vorm. Het bijplaatsen van ankerpunten is heel eenvoudig: klik op de rode lijn en sleep om het punt te verplaatsen. Om een punt weer te verwijderen, houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op het te verwijderen ankerpunt.

Als u klaar bent, klikt u buiten de afbeelding, waarop het rode kader en de ankerpunten onzichtbaar worden. De tekstterugloop werkt op dezelfde manier met vormen in Word.

Door met de tekstomloop te experimenteren, kunt u heel speelse teksteffecten op een foto maken.

0 Reactie(s) op: Tekstloop rond plaatjes bewerken in Word

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.