Teleparty - Filmavondje met duizend man

Door: dirk-schoofs | 13 januari 2022 08:12

Review

Met vrienden op afstand naar dezelfde films kijken, dat is de opzet van Teleparty. Vroeger heette dit product Netflix Party, maar inmiddels is de functionaliteit uitgebreid naar andere streamingdiensten. Samen Netflix kijken, of Disney+ of een van de andere ondersteunde diensten, zo werkt dat hiermee.

Teleparty 3.1.6

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows, macOS
Website
www.teleparty.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Werkt erg vlot
  • Maximaal duizend deelnemers
  • Minpunten
  • Werkt niet op mobiele systemen en smart-tv

Meer dan tien miljoen mensen hebben Netflix Party al geïnstalleerd. Het fenomeen werd zelfs een begrip, men had het over ‘sociale tv’. Het idee is dat je met vrienden afspreekt om samen, ieder in z’n eigen huis, tegelijkertijd te kijken naar dezelfde film (op voorwaarde dat iedereen een account heeft bij de streamingdienst in kwestie).

Ultra HD

Heb je Teleparty nog nooit gebruikt, dan moet je het eerst downloaden. De extensie is gratis, maar werkt alleen op Google Chrome en Microsoft Edge. Na installatie verschijnt het Teleparty pictogram in de taakbalk, daarna start je de streamingdienst op.

Vanaf versie 2 werd de naam Netflix Party vervangen door Teleparty. Logisch, want de extensie ondersteunt nu ook Disney+, HBO Max en Hulu. In Edge kun je zelfs in de hoogste kwaliteit kijken: Ultra HD (4K).

De eerste moet de party starten en de film bedienen.

Start the party

Klik op de knop Start the party en vervolgens geneert de extensie een unieke link die je deelt met de andere gasten. Je kunt aangeven dat jij degene bent die de film start, pauzeert en uitzet. Genodigden moeten uiteraard ook de extensie hebben. Met de link opent de ontvanger zijn browser op de juiste pagina.

Met de chatfunctie kun je tijdens het kijken voor iedereen zichtbaar commentaar geven. Kijk je liever naar de film zonder het chatvenster, dan zet je de optie Show chat uit.

Synchroon

Met Teleparty kijk je altijd synchroon; je weet dus exact op hetzelfde moment hoe de film eindigt. Er kunnen maximaal duizend kijkers deelnemen aan dezelfde sessie. Bovendien heeft iedere deelnemer zijn eigen (aanpasbare) gebruikerspictogram.

Conclusie

Teleparty werkt soepel, maar draait alleen op laptops en desktops. Als je een film of serie wilt bekijken met iemand in een ander land, dan moet je wel even controleren of de titel ook daar beschikbaar is. Verder is dit een bijzonder leuk concept.

Je kies zelf een avatar.

0 Reactie(s) op: Teleparty - Filmavondje met duizend man

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.