TempMail - Wegwerpmail

Door: dirk-schoofs | 12 september 2021 13:01

Review

Als je regelmatig op het internet vertoeft, weet je hoe vaak je e-mailadres wordt gevraagd om je aan te melden voor een nieuwe account of om iets aan te kopen. Iedere keer dat je daarop ingaat, riskeer je nóg meer spam en advertenties in je inbox. Een wegwerp-e-mailadres komt dan goed van pas.

TempMail

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
macOS, Windows, Linux, Android, iOS
Website
www.temp-mail.org
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Interessante oplossing om spam te vermijden
  • Je hoeft niet in te loggen
  • Minpunten
  • Veel reclame op de webpagina

Bij TempMail krijg je een tijdelijk e-mailadres zonder je identificatiegegevens prijs te geven en zonder ingebouwde timer. Deze service komt trouwens van hetzelfde huis als 10 Minute Mail, waarnaar trouwens een link staat op TempMail. Het verschil is dat je van 10 Minute Mail een e-mailadres ontvangt dat binnen tien minuten verloopt. Daarna ben je alle mails in de inbox kwijt.

Naar het klembord

TempMail genereert willekeurig een e-mailadres dat je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken: nieuwe accounts, nieuwsbrieven, abonnementen … En je hoeft je daarbij geen zorgen te maken dat je echte mailadres bekend raakt. De webpagina produceert een mailadres dat je naar je klembord kunt kopiëren.

Als je deze webdienst op de mobiele telefoon gebruikt, dan kun je een QR-code genereren die je kunt scannen. Trouwens, TempMail is er ook in app-vorm voor iOS en Android.

Je kunt het mailadres wijzigen met de Refresh-knop

Alleen ontvangen

De Tempmail-inbox ziet eruit en functioneert als alle mailprogramma’s, alleen kun je zelf geen e-mails verzenden. Je leest de afzender en het onderwerp en als je op View klikt, kun je de verzenddatum en de inhoud lezen. Daarna haal je de post binnen naar de harde schijf via de knop Download of je verwijdert hem met de knop Delete. Kies je voor de eerste optie, dan ontvang je een .eml-bestand dat je met een gewone e-mailclient kunt openen.

Zonder wachtwoord

Wanneer je later nog e-mails ontvangt op dit wegwerpadres, dan kun je die lezen door de TempMail-website te bezoeken. Die onthoudt je e-mailadres, er is dus geen wachtwoord vereist.

TempMail is gratis, maar de website barst van de reclame. Die verdwijnt als je een premium-account neemt van tien dollar per maand. Dat is duur, maar dan kun je tien mailadressen tegelijk gebruiken en beschik je over 100 MB opslagruimte voor berichten.

Conclusie

Dit is een solide service voor wegwerp-e-mail. De dienst slaat de e-mailberichten ongeveer twee uur op en verwijdert alle persoonlijke gegevens, zoals je ip-adres, als je klaar bent.

Je leest de post zoals in een gewone mail-client.

0 Reactie(s) op: TempMail - Wegwerpmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.