TeraCopy 2.27

Door: Robbert Brus | 09 maart 2012 15:01

Review

Het kopiëren van grote hoeveelheden data is met de standaardtool van Windows geen pretje. Gaat er iets mis, dan loopt direct de hele actie de soep in. Met TeraCopy wordt dit ondervangen door het bestand over te slaan en gewoon verder te gaan met kopiëren. Daarnaast en biedt het programma nog een tal van handige extra kopieeropties.

Een paar bestanden met Windows kopiëren is geen probleem, maar zodra het om giga- of terabytes gaat, dan schiet Windows flink tekort. Zodra er iets mis gaat, dan wordt het kopiëren gestaakt en kan weer van voor af aan worden begonnen. TeraCopy gaat gewoon door met kopiëren en slaat eventuele beschadigde of vergrendelde bestanden zonder probleem over. Daarnaast biedt het programma nog handige extra functies zoals automatisch uitschakelen van de computer na het kopiëren, pauzeren tijdens het kopiëren, uitwerpen van de cd of dvd na het kopiëren of verifiëren van gekopieerde bestanden.

Het programma

Zodra het TeraCopy wordt gestart, opent een eenvoudig venster, met enkele opties waaronder de mogelijkheid bestanden toe te voegen en een doelmap aangeven. Door de bestanden die gekopieerd moeten worden naar het venster te slepen, worden ze opgenomen in een bestandenlijst (deze wordt zichtbaar door op de knop Meer te drukken). Als bestanden aan de lijst worden toegevoegd, start het programma niet direct met kopiëren, maar kunnen er nog meer bestanden worden toegevoegd. Op deze manier kan een lange lijst met bestanden worden gemaakt en hoeft pas na het selecteren van alle bestanden het kopiëren of verplaatsen gestart te worden.

Tijdens en na het kopiëren is in de bestandenlijst duidelijk te zien welke bestanden aan het kopiëren zijn, welke eventueel mislukt zijn en welke bestanden nog gekopieerd gaan worden. In het midden van het venster staat een aantal knoppen. Met deze knoppen kunnen acties als de computer uitschakelen, het venster automatisch sluiten of het cd-station openen na het kopiëren worden in- of uitgeschakeld.

TeraCopy wordt automatisch de vervanger van de Windows' knip/kopieer/plak-functie. Wilt u dat niet, dan kan deze via Menu / Voorkeuren worden gedeactiveerd. Verder kunnen bij de voorkeuren nog een klein aantal opties worden ingesteld, zoals het afspelen van geluiden of de taal.

TeraCopy is een klein eenvoudig programma wat het kopiëren verbetert.

Conclusie

TeraCopy is een erg handige tool voor het grote kopieerwerk. Jammer is wel dat basisfuncties als de mogelijkheid achteraf bestanden uit de lijst verwijderen of de mogelijkheid een export-bestand te maken, alleen bij de betaalde Pro-versie mogelijk zijn. Er blijkt wel een logbestand te worden gemaakt in C:\Users\%username%\AppData\Roaming\TeraCopy. Het missen van deze functies betekent echter niet dat TeraCopy onbruikbaar is, integendeel. Mocht u van plan zijn een groot aantal bestanden te gaan kopiëren, is het een ontzettend eenvoudige en vrijwel onmisbare tool.

De bestandenlijst wordt zichtbaar door op de knop Meer te drukken.

TeraCopy 2.27

Freeware

Taal Nederlands

Download 2,76 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7/8/x64

Systeemeisen Onbekend

Maker Code Sector

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Onmisbaar bij flinke kopieerwerk

Overzichtelijk

Minpunten

Beperktere functionaliteit door Pro-versie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: TeraCopy 2.27

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.