Terughoudendheid met installeren

Door: Edmond Varwijk | 27 december 2010 12:07

Apps & Software

Om een computer op orde te houden hebt u geen eindeloze reeks tools en hulpprogramma’s nodig. Wel terughoudendheid en imagingsoftware. Met terughoudendheid bedoelen we dat u niet zomaar alles installeert wat wordt aangeboden of gevonden. Software heeft impact op iedere computer en een installatie kan altijd voor problemen zorgen. Bovendien neemt de kans op conflicten toe naarmate er meer programma’s op een computer staan, zeker wanneer die hetzelfde doel dienen.

Beperk het gebruik daarom tot één programma per functie. Gebruik zo veel mogelijk de standaardfuncties van het besturingssysteem en kijk pas als deze niet voldoen naar alternatieven. Laat u bij die keuze voor alternatieven niet per definitie leiden door of iets betaald of gratis is, maar kijk naar functionaliteit en reputatie. Deze laatste twee kunt u herleiden uit de informatie over zo’n programma in een computerblad of -website, bij een vergelijkende test of ervaringen van andere gebruikers die online te vinden zijn. Door vervolgens imagingsoftware te gebruiken, kunt u op verschillende momenten een snapshot van uw systeem maken en dit later gebruiken voor systeemherstel. Zo kunt u programma’s uitproberen en daarna weer met een schoon systeem verder, simpelweg door een image terug te zetten in plaats van een herstelactie uit te voeren. Bekende imagingsoftware is Acronis True Image en Norton Ghost. De eerste is daarvan al enige tijd onze favoriet.

Met de bootdisk van True­Image kunnen images zowel worden gemaakt als hersteld, zonder dat True Image zelf geïnstalleerd hoeft te zijn.

0 Reactie(s) op: Terughoudendheid met installeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.